Denizli’ye atanan Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Cuma namazında cemaatten helallik istedi.
Valiler Kararnamesi ile Denizli Valiliği’ne atanan Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, bugünkü Cuma namazında kent genelindeki camilerdeki vatandaşlardan helallik istedi. Vali Altıparmak’ın mesajı İl Müftülüğü’nce tüm camilerdeki imamlara iletilerek hutbe sonrasında vatandaşlara aktarıldı. Cami imamları Vali Dr. Ahmet Altıparmak’ın 3 yıldır Erzurum’da görev yaptığını önümüzdeki hafta itibariyle kentten ayrılacağını belirterek, Denizli Valiliğine atanan Vali Altıparmak’ın Erzurumlulardan helallik istediğini söyledi. Cemaat Vali Altıparmak’a yeni görevinde başarılar diledi.
VALİ DR. AHMET ALTIPARMAK KİMDİR?
Ahmet Altıparmak Kırşehir’de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini aynı şehirde tamamladı. 1986 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun oldu. 1987 yılında Bursa Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği görevine başladı. Bir yıl yabancı dil eğitimi ve mesleki eğitim için İngiltere’nin Brighton ve Southampton şehirlerinde bulundu. Sırasıyla Konya Seydişehir, Derebucak ve Cihanbeyli ilçelerinde vekaleten, Kastamonu Bozkurt, Denizli Baklan, Malatya Arguvan ve Şanlı Urfa Suruç ilçelerinde asaleten kaymakamlık görevlerinde bulundu. 1997 yılında İller İdaresi Genel Müdürlüğü’ne Şube Müdürü olarak atandı. 1999 yılında aynı Genel Müdürlükte Daire başkanlığına atandı. 2001 yılında Bakanlıktan izin alarak 6 ay süreyle Birleşmiş Milletler (UNICEF) de Danışman (sözleşmeli) olarak görev yaptı. Kasım 2002 tarihinde atandığı Bakanlık Özel Kalem Müdürlüğü görevi, Kasım 2004 tarihinde İller İdaresi Genel Müdürlüğüne atanmasıyla sona erdi. 2008 / 2010 tarihinde Muğla Valiliği , 2010/2013 tarihinde de Antalya Valiliği görevini yürüttü.
09.05.2013 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu’nun Kararnamesi ile Erzurum Valiliğine getirilen Ahmet Altıparmak, son kararname ile Denizli Valiliği’ne atandı.