Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Türkiye’nin Nahcivan Başkonsolosu Nihat Erşen ve Nahcivan Özerk Cumhuriyeti Ali Meclis Başkanı Vasif Talibov’a ziyarette bulundu.
Nahcivan ziyaretinde, coğrafi yakınlığı ve gönül bağı bulunan Nahcivan Özerk Cumhuriyeti ile bölge illeri arasında ilişkilerin daha da günlendirilmesi hususu görüşüldü. Ağrı Valisi Musa Işın ve Iğdır Valisi Davut Haner ile birlikte Vali Altıparmak, Nahcivan’da ki ilk ziyaretini Türkiye’nin Nahcivan Başkonsolosu Nihat Erşen’e gerçekleştirdi. Ziyarette Erşen, misafirlerini Nahcivan’da görmekten mutlu olduğunu söyledi.
Konsolosluk ziyaretinin ardından Vali Dr. Ahmet Altıparmak, Ağrı Valisi Işın ile Iğdır Valisi Haner ve Başkonsolos Nihat Erşen’le birlikte Nahcivan Özerk Cumhuriyeti Ali Meclis Başkanı Vasif Talibov’u ziyaret ettiler. Dostluk mesajlarının verildiği ziyarette Ali Meclis Başkanı Talibov konuklarını Nahcivan’da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Ziyaret süresince yapılan görüşmede karşılıklı ziyaretlerin artırılması, Nahcivan Özerk Cumhuriyeti ile Erzurum başta olmak üzere bölge illeri arasında ilişkilerin daha da güçlenmesi için kültür, sağlık, eğitim ve ticaret alanlarında neler yapılacağı gibi hususlarda görüş alış verişinde bulunuldu.