Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Engelliler haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Vali Dr. Altıparmak, Birleşmiş Milletlerin üyesi olan tüm ülkelerde her yıl, 10-16 Mayıs tarihleri arasındaki hafta, “Engelliler Haftası” ve 10 Mayıs tarihinin de “Engelliler Günü” kabul edildiğinden Erzurum’da da başta Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü olmak üzere ilgili kurumlar tarafından çeşitli etkinlikler düzenlendiğini belirtti.
Vali Altıparmak mesajında; “Toplumumuzun önemli bir parçasını oluşturan engellilere, her kesiminin sahip çıkması, onların topluma kazandırılmaları ve kimseye muhtaç olmadan üretken duruma gelmeleri için gereken çalışmaların yapılması, desteğin verilmesi ve istihdam imkânlarının da yaratılması gerekmektedir.
10-16 Mayıs tarihleri arasındaki “Engelliler Haftası” nedeniyle, ülkemiz genelinde olduğu gibi, Erzurum ve İlçelerinde de, engelli vatandaşlarımızın sorunlarıyla, bu sorunların çözümüne yönelik, çeşitli faaliyetlere yer verilmektedir.
Valiliğimizce de, engelli yurttaşlarımızın karşılaştıkları sorunların çözümü ve onların yaşamlarını kolaylaştırıcı çalışmalar yapılmaktadır.
“Engelliler Haftası” nedeniyle, engelli vatandaşlarımıza ve onların ailelerine sağlık, mutluluk ve huzurlu bir yaşam diliyorum.
Bu haftanın engelli yurttaşlarımızın sorunlarının çözümüne katkıda bulunmasını temenni ederek, tüm vatandaşlarımıza sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.