Erzurum Valisi ve 2. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müteşebbis Heyeti Başkanı Seyfettin Azizoğlu, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Meclis Başkanı ve 2. OSB Müteşebbis Heyeti Başkan Vekili Saim Özakalın ile birlikte 2. OSB altyapı çalışmalarını yerinde inceledi.
2. OSB Müdürü Fırat Karakaya ve inşaat firması yetkilerinin de hazır bulunduğu incelemede, Vali Azizoğlu altyapı çalışmalarının son durumuyla ilgili bilgi aldı. Vali Azizoğlu ve OSB yönetimi ile inşaat alanındaki incelemelerinin ardından, yüklenici firma yetkilileriyle bir toplantı düzenledi. Toplantıda, toplam 216 hektarlık alana sahip 2. OSB’nin, birinci etabını oluşturan 50 hektarlık kısmında sürdürülen altyapı çalışmalarının son durumu görüşüldü.
1. Etap altyapı çalışmalarının 2016 yılı Ekim ayında tamamlanmasının planlandığını ifade eden Vali Azizoğlu, çalışmaların planlanan takvime uygun olarak aksamadan devam ettirilmesi için her türlü desteğin verileceğini belirterek, bu konuda yüklenici firmanın da gayret göstereceğine inandığını dile getirdi.
Tamamı 38 sanayi parselinden oluşan alanda, eğitim tesisi, sağlık koruma bandı, yönetim alanı, sağlık tesisi, sosyal tesis alanı, hizmet ve destek alanı, dini tesis, park, arıtma tesisi, teknik altyapı alanı ve otopark gibi alanlar da yer alıyor. 23 Haziran 2016 tarihinde elektrik altyapı ihalesi yapılan 2. OSB’de yükleniciye yer teslimi yapılmasının ardından işin 30 Haziran 2017 tarihinden önce bitirilmesi hedefleniyor.
2. Etapta daha büyük sanayi parsellerine sahip alanlar oluşturulması planlanan 2. OSB’nin geri kalan 166 hektarlık (1.666.000 metrekare) alanın da ise imar planı ve parsel büyüklükleri talebe göre şekillendirilecek.
Müteşebbis heyetinde, Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Yakutiye Belediyesi ve Erzurum Ticaret ve Sanayi Odasının bulunduğu 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde ilerleyen günlerde olağan müteşebbis heyet toplantısı yapılarak, 2 yıllık görev süresi dolan üyelerin yerine yenileri seçilecek ve Vali Azizoğlu başkanlığında yeni müteşebbis heyet, yönetim kurulu ve denetim kurulu organları oluşturulacak.