Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Hınıs ilçesinin bulunduğu alanda ki önemini vurgulayarak “Hınıs, kendi bölgesinin merkezi konumunda olup, tarım ve hayvancılık açısından da büyük öneme sahip bir ilçemizdir” dedi.
Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, ilçe ziyaretleri kapsamında Hınıs ilçesini ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.
Hınıs ilçesinde yapılan gezi ve incelemelere Kaymakamlık ziyareti ile başlayan Vali Azizoğlu, İlçe Kaymakamı Bülent Ay tarafından karşılanarak ilçenin sorunları ve ilçeye yapılacak yatırımlar ile ilgili bilgi aldı. Burada konuşan Vali Azizoğlu, “Hınıs, kendi bölgesinin merkezi konumunda olup, tarım ve hayvancılık açısından da büyük öneme sahip bir ilçemizdir. ” dedi
Tekman’da 26 yıl önce Kaymakam Vekili olarak görev yaptığını da hatırlatan Vali Azizoğlu, Hınıs ilçesine o yıllarda çok geldiğini söyleyerek Hınıs’ın geçmişte olduğu gibi bugün de devletinin hep yanında olduğunu belirtti.
Vali Azizoğlu, konuşmasına şöyle devam etti; “Üzerimizde her gün oyunlar oynanıyor. 15 Temmuz günü amaçlarına ulaşamayan hainler ve onların işbirlikçileri, vatandaşlarımızın kalabalık olduğu yerlerde canlı bomba saldırıları düzenleyerek milletimizi korkutacaklarını sanıyorlar. Bizlerin vatanı için, bayrağı için tanklarının altına yatmış, kurşunlara göğsünü siper etmiş bir millet olduğumuzu çok çabuk unutuyorlar. Şunu iyi bilsinler, bu oyunlarla ne bizi yıldırabilirler ne de korkutabilirler ”diye konuştu.
Vali Azizoğlu, Kaymakamlık ziyaretinin ardından Özel Hareket Şubesini, İlçe Emniyet Müdürlüğü ile İlçe Jandarma Komutanlığını ziyaret ederek burada ki görevli polis ve askerlere tatlı ikram etti.
“Darbe’ye inat aldım seni “Ohal” de evleniyoruz”
İlçe esnafını da gezen Vali Azizoğlu, burada ki vatandaşlarla çay içip sohbet etti. Esnaf gezisi sırasında bir düğün arabasının arkasına ‘Darbe’ye inat aldım seni “Ohal” de evleniyoruz’ yazısı gülüşmelere neden oldu.
Vali Azizoğlu’na ilçe ziyaretinde, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mustafa Çelik, İl Emniyet Müdür Vekili İlyas Gelmez, İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Akar, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Fazlı Erdoğan ve Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mahmur Uçar eşlik etti.