Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Doğu Karadeniz Bölgesel kros şampiyonasında birinci olan Tekmanlı küçük şampiyonları makamında kabul etti.
Samsun’da düzenlenen Bölgesel Kros Ligi Doğu Karadeniz Grubu, küçükler yıldızlar 1. kademe yarışları iki kategoride gerçekleştirildi. Toplamda 83 kişinin katıldığı küçük kızlar kategorisinde,1,5 kilometrelik parkurunu takım halinde önde tamamlayarak birinci olanErzurum Tekman Kaymakamlığının şampiyon sporcuları, Vali Azizoğlu’nu makamında ziyaret ettiler.
Tekman Kaymakamı Lütfullah Ün, Tekman İlçe Milliği Eğitim Müdürü Suat Sefil ve Antrenör Mustafa Esen’inde hazır bulunduğu ziyarette, yarışmada elde ettikleri başarıdan dolayı sporcuları kutlayanVali Azizoğlu, “Sizler gerçekten büyük bir işi başararak, bizlere bu büyük işin haklı gururunu yaşattınız”dedi.
Tekman İlçesinin kendisi için çok ayrı bir yeri olduğunu ifade eden Vali Azizoğlu, “Yaklaşık 27 yıl önce Tekman’da kaymakam Vekili olarak görev yaptım. Bundan dolayı Tekman ilçesini ve Tekman insanını çok seviyorum. Zeki ve çalışkan insanlar olduklarını biliyorum. Sizlerde öylesiniz, bunu herhangi bir spor salonu gitmeden kendinize inanarak, çabalarınız ve hocanızın gayretleri ile başararak gösterdiniz. İnanıyorum ki Kasım ayında Rize’de yapılacak olan yarışlardan da birincilikle çıkacaksınız ”diye konuştu.
Vali Azizoğlu, ziyaretin sonunda küçük şampiyonlara çeşitli hediyeler verdi.