Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Ankara’nın Gölbaşı ilçesindeki Özel Harekât Daire Başkanlığı’na düzenlenen saldırıda şehit düşen Polis Memuru Yakup Sürücü’nün ailesine taziye ziyaretinde bulundu.
Pasinler ilçesinde Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan taziye çadırında Şehit polis Yakup Sürücü’nün babası ve kardeşlerini ziyaret eden Vali Azizoğlu, şehidin ailesi ve yakınlarına başsağlığı diledi. Burada konuşan Azizoğlu, “15 Temmuz tarihimize kara bir leke olarak geçti. Ordu millet anlayışı olan Yüce Türk milletinin üniformasını giymiş hainler, eşkıyalar devletlerine ihanet ettiler asi oldular. Bu coğrafyada yaşamak bedel ödemeyi gerektiriyor. Bu bedeli ödemeyenler bu coğrafyada kalamayacaklardır. Yüz sene evvel Sevr’i uygulatamayanlar yüzyıl sonra Sevr anlaşmasını yeniden uygulatmak için ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Ne mutlu ki aynı günün gecesinde vatan sevgisiyle dopdolu olan halk, asker ve polis beraber vatanına sahip çıktı. Bu bizim büyüklüğümüzü gösteriyor ama acılarımızı unutturmuyor. Yakup kardeşimizi bu vatan için şehit verdik ve Yakup kardeşimiz gibi de nice şehitlerimiz var belki bundan sonrada nice şehitlerimiz olacak Allah bu millete sabır versin” dedi.
Taziye ziyaretine Vali Azizoğlu’nun yanı sıra Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Pasinler kaymakamı Ali Ada, İl Jandarma Komutanı Mustafa Çelik, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’de katıldı.