Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle, Yeni Vizyon 2071 Gençlik Derneği din görevlilerine bir yemek programı düzenledi.
Efkan Ala Kültür Evi’nde düzenlenen yemek programına Oltu Kaymakamı Mehmet Gökhan Zengin, Oltu Belediye Başkan Vekili Ömer Soylu, Oltu Emniyet Müdürü Cengiz Kuruçay, Oltu İlçe Müftü Vekili Ahmet Özmen ve Yeni Vizyon 2071 Gençlik Derneği Başkanı Hikmet Şahin ile ilçede görev yapan imam hatip ve müezzinler katıldı.
Programda konuşma yapan Oltu Kaymakamı Mehmet Gökhan Zengin, Vizyon 2071 Derneği’nin her zaman devletin ve milletin yanında olduğunu ve olayları yakından takip ettiğini belirterek, “Son yıllarda hassas dönemlerden ve ağır imtihanlardan geçiyoruz. 2012 Şubat kriziyle başlayan süreçte, Gezi Parkı’yla devam eden eylemlerde, 17-25 Aralık girişimlerinde ve son olarak 15 Temmuz darbe kalkışmasıyla deyim yerindeyse ülkemizi terbiye etmeye, hizaya sokmaya, tırnak içerisinde söylüyorum bize ayar vermeye çalışıyorlar. Allah’a şükürler olsun bu süreçlerin hepsinden tek tek başarıyla geçtik. 15 Temmuz’un faturası elbette hepsinden daha ağır oldu” dedi.
Zengin, imam hatipler ve müezzinlere yönelik yaptığı konuşmasında “15 Temmuz gecesinden itibaren demokrasi nöbetlerinde hep bizim yanımızda oldunuz. Kutlu Doğum haftalarındaki programlarda imam arkadaşlarımızın başarılı sınavlar verdiklerini ifade ederdim. 15 Temmuz sürecinde de en yoğun şekilde din görevlilerimiz ve müftülüğümüzle malumunuz üzere demokrasi nöbetlerinde birlikte oluk. Süreç içerisinde çok fedakarca meydanlarda bizimle beraber bulundular. Toplumun bütün kesimlerinin samimi bir şekilde meydanlarda devletine meşru iktidarına ve geleceğine sahip çıktıklarına şahitlik ettik. Buna benzer, ağır travmalar, girişimler ya da ihanetlere maruz kalmamak için özellikle din görevlilerimizin cemaatimizi, çocuklarımızı ve tüm toplumu yönlendirmede, eğitmede üzerine düşen görevi son derece hassas bir şekilde yerine getirmeye gayret göstermelidir. Çünkü din eğitimi alanında oluşan boşluklar, anında başkaları tarafından doldurulduğu hepinizin malumudur. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın özerk yapısının ve teşkilatının güçlendirilmesi, bütçesinin artırılması yurtdışı teşkilatlarının daha da genişletilmesi vs. daha da önem arz etmektedir. Son yıllarda rahatlıkla görebiliyoruz ki, Diyanet İşleri Başkanlığı ve din görevlilerimizin etkisi ve yetkisi arttıkça toplumda da bir rahatlama oluyor. Oltu’da da müftülüğümüz ve çalışan arkadaşlarımız, Kur’an kurslarımız ve camilerimizden ürettikleri hizmetlerden son derece memnunuz” şeklinde konuşarak, imam hatipler ve müezzinlerin Camiler ve Din Görevliler Haftası’nı kutladı.
İlçe Müftü Vekili Ahmet Özmen ise, “Diyanet İşleri Başkanlığı personelleri olarak her zaman vatanımız ve milletimizin yanında yer alacağımızı, kanımızın son damlasına kadar vatanımız için mücadele edeceğimizi bütün arkadaşlarımız adına sizlere söz vererek bunu beyan ediyorum. Rabbim bu yüce milleti ilelebet ve payidar eylesin. Devletimizi ve milletimizi bütün hain emellerden korusun ve muhafaza eylesin” diyerek, Yeni Vizyon 2071 Gençlik Derneği’ne böyle bir yemek programı tertip edip kendilerini unutmadıkları için teşekkür etti.
Dernek Genel Başkanı Hikmet Şahin ise, “15 Temmuz’un görünmeyen kahramanları imamlar ve müezzinlerdir. Camilerden verilen selalar ve birlik çağrılarıyla insanların meydanlara akmasının en büyük vesilesi sizlersiniz. Gençlerimizi yüzü maskeli değil alnı secdeli, taş atan değil kalem tutan bir şekilde yetiştirmek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Bunu siz imam hatiplerimiz ve müezzinlerimizle birlikte yapacağız. 15 Temmuz’da yardımcı olduğunuz gibi yeni nesillere de sizler yardımcı olacaksınız” dedi.
Konuşmalardan sonra okunan Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından yemek programına geçildi. Yenilen yemeğin ardından 15 Temmuz’da meydanlarda aktif şekilde görev alan imam hatip ve müezzinlere teşekkür plaketi verildi.
Program sonunda hep birlikte hatıra fotoğrafı çekildi.