Erzurum Vuslat Derneği’nin geleneksel hale getirdiği Yaz Okulu kayıtları başladı. 4-6 sıbyan ve 9-15 yaş aralığı erkek öğrenci guruplarının oluşturacağı yaz okulunda, Kuran-ı Kerim, talim, tecvit, ilmihal, siyer ve değerler eğitimi verilecek. Kayıtların devam ettiği kurslar, 18 Temmuz Pazartesi başlayacak, 2 Eylül Cuma günü sona erecek.
Erzurum Vuslat Derneği Eğitim Sorumlusu Yusuf Yıldırım, yaz okulu hakkında bilgiler verdi. Yaz okulunun İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün tahsis ettiği Necil Fazıl Kısakürek İmam hatip Ortaokulu’nda yapılacağını belirten Yıldırım, 4-6 ve 9-15 yaş aralığında öğrencilerin kurslardan faydalanabileceğini ifade etti. Kurslara kayıtların devam ettiğine dikkat çeken Yıldırım, katılımcı öğrencilere başta Kuran-ı Kerim, talim, tecvit, ilmihal, itikat, ibadet, siyer, adap-ı muaşeret, sure, dua ve değerler eğitimi derslerinin verileceğini dile getirdi. Son olarak öğrencilere 10 adet hadis ezberleteceklerini aktaran Yıldırım, “Erzurum Vuslat Derneği’mizin geleneksel hale getirdiği yaz okulu kayıtlarımız başlamıştır. Kurslarımızda katılımcı öğrencilerimize başta Kuran-ı Kerim, talim, tecvit, ilmihal, itikat, ibadet, siyer, adap-ı muaşeret, sure, dua ve değerler eğitimi vereceğiz” dedi.
SOSYAL FAALİYETLERE DE ÖNEM VERİYORUZ
“Kurslarımızda inşallah dini eğitim kadar sosyal faaliyetlerde gerçekleşecek. Mesela futbol, basketbol voleybol, langırt, piknikler ve gezilerimiz olacak” diye konuşan Yıldırım, ”Allah nasip ederse bu yaz 4-6 ve 9-15 yaş arasında kardeşlerimizi kurslarımız olacaktır. Her sene yaptığımız gibi İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bize tahsis etmiş olduğu bir okulda kurslarımız verilecek. Bu sene kurslarımız Necil Fazıl Kısakürek İmam hatip Ortaokulu’nda başlayacak Burada kardeşlerimize vereceğimiz eğitim başta Kuran-ı Kerim, talim, tecvit, ilmihal, itikat, ibadet, siyer, adap-ı muaşeret, sure, dua ve değerler eğitimi şeklinde olacak. Son olarak katılımcı öğrencilerimize on adet hadis ezberleteceğiz” ifadelerini kullandı.
SON KAYIT TARİHİ 1 TEMMUZ
Yaz okulu kayıtlarının devam ettiğini ifade eden Yıldırım, “Yaz Okulumuzun kurs kayıtları başlamış durumdadır. Son kayıt tarihini ise 1 Temmuz olarak belirledik. Dersler 18 Temmuz’da başlayacak, 2 Eylül’de sona erecek. Derslerimiz 45 dakika ders, 10 dakika teneffüs şeklinde olacak ve öğrenciler gündüz servis ile evlerine bırakılacak. Gayemiz yeni nesillerin dini konularda daha bilinçli olmalarıdır. İnşallah bu yönde çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu.