Erzurum Merkez Ak Partili Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, ülkeye ihanetlerinin ardı arkası kesilmeyen paralel yapının emrindeki bir güruhun başlattığı darbe girişiminin Türk Milletinin, Baş Komutan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve hükümetin ve vatanın emrindeki Türk ordusunun kararlılığıyla bastırıldığını söyledi. Ali Korkut, milletin ve Cumhurbaşkanının kararlılığıyla üstesinden gelinen paralel ihanetin kökünün kazınacağını belirterek şu açıklamaları yaptı;
"Türk Milletinin Baş Komutanı, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, milletin yüksek teveccühüyle oluşmuş yönetimi tasfiye ederek, Türkiye’yi PDY’sının eline teslim etmeyi hedefleyen, Fetöcü Cunta Allah’a şükür hedefine ulaşamamıştır.
Demokrasi yolunda şehitlerimiz var. Allah sivil, polis ve asker şehitlerimize rahmet etsin. Ailelerinin, yakınlarının ve Türk Milletinin başı sağ olsun.
Tankların üzerine çıkarak, göğsünü cuntacıların silahlarına siper ederek demokrasinin baharını başlatan milletimize şükranlarımı sunuyorum.
Cumhurbaşkanımız, Baş Komutanımız’ın çağrısı üzerine, başta Erzurum olmak üzere ülkenin her sokağında teyakkuz durumumuz devam edecektir.
Kurtuluş Savaşını yürüten Gazi Millet Meclisi, o gün top seslerini duydu, ancak düşmanın eli Gazi Meclise ulaşamadı. Ancak gece, bu milletin içerisinden çıkmış, talihsiz bir çete tarafından bombalanabildi. ‘Yurtta Sulh komitesi” adıyla kendilerini adlandıran bu güruh, emir aldığı Pensilyanya’nın talimatları doğrultusunda, gözü dönmüş olarak Gazi Meclisimizi bombalamış, millete ateş açabilmişlerdir.
Elbette bu güruhun, bu çetenin cezası en ağır biçimde kesilecektir. Benim asıl vurgulamak istediğim, tarihinin en tehlikeli günlerinden geçen, içeride ve dışarıda terör çeteleriyle mücadele edilen bir dönemde, FETÖ’cü adıyla cinnet içerisindeki bir güruh tarafından millete ve değerlerine saldırı başlatılmıştır.
Türk Milleti, FETÖ’cü çeteyi asla unutmayacaktır. Başta Türk Silahlı Kuvvetler olmak üzere her yerden bu çete sökülüp atılacaktır. Bu andan itibaren geri dönüşmez bir mücadelede başlamıştır.
Allah’a hamt olsun; Türk Milleti, Milletin Cumhurbaşkanı ve Baş Komutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Türk Milletinin oylarıyla iş başına gelmiş hükümetimiz, Türk Ordusu, görevini yerine getirmektedir."