Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde geliri bulunmayan, zor durumda bulunan ailelere kömür ve odun yardımı yapıyor. Belediye Başkanı Ali Korkut, belediye olarak dezavantajlı kesimlere yönelik çeşitli yardımların yapıldığını belirtti.
Yakutiye Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde ikamet eden, oldukça zorluk içerisinde bulunan ailelere kömür ve odun yardımı yapıyor. Belediye Başkanı Ali Korkut, farklı bir seçeneği olmayan aileleri seçtiklerini belirterek "Sınırlı kaynaklarımız ile önümüzdeki kış aylarında kömür alamayacak durumda olan ailelere destek olmak için bir adım attık. Yaklaşık 250 aileye kömür ve odun yarımında bulunacağız. Ekiplerimiz dağıtımlara başladılar. İlk gün yapılan kömür yardımında bir ailenin eşinin cezaevinde olduğu ve 4 çocuğuyla yaşam mücadelesi veren bir aile, bir diğerinin çocuğu askerde olduğu ve bir ninemizin de elişi ile geçim sağladığını öğrendim. Yardımların yerini bulması bizim için önemli. İnşallah bütün yardımlarımız yerini bulacaktır" dedi.
Şiddetli kış aylarında en güzel yardımın yakıt olduğunu belirten Ali Korkut, ulaşılamayan ailelere ulaşmak için de çalışma yaptıklarını ifade etti. İlk gün kömür ve odun yardımı alan aileler, kapılarını çalan yardım eli nedeniyle büyük mutluluk yaşadılar. İşte ilk gün yardımla yüzü gülen aileler ve mutlulukları;
S. K., 31 yaşında. Eşi cezaevinde, 4 çocuk okutuyor. S. K., "Fazla gelirim yok evim kira Allah razı olsun başvurdum Ali Korkut başkanımız yardımcı oldu. Allah onlarında darına yetişsin". diye duygularını ifade ediyor. 52 yaşındaki Gülten B., "Oğlum askerde eşim vefat etti. Kirada oturuyorum. Zor durumdaydım Allah razı olsun başkandan yardım etti. Allah hiç darda koymasın" derken, Şefika G. 85 yaşında ve örgüyle yıllarını geçirmiş. Kömür alamadığı için evinin soğuk olduğunu belirten Şefika nine, "Soğukta ellerim tutmadığı için örgü öremedim, şimdi kömür geldi ellerim ısınacak” diyor.