Yenigün Gazetesi, İstanbul Yenikapı’da geçtiğimiz hafta düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ni manşetten gördüğü özel sayfasını Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ile Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na da hediye etti. Akdağ ve Eroğlu, çok anlamlı buldukları bu hediyeden dolayı Yenigün Gazetesi’ne teşekkür etti.
Erzurum’da günlük olarak yayınlanan Yenigün Gazetesi, 8 Ağustos özel sayısıyla şehre adeta damgasını vurdu. İstanbul Yenikapı’da geçtiğimiz hafta düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne özel birinci sayfasıyla tüm dikkatleri üzerine çeken gazete, söz konusu nüshayı bir dizi açılış ve temel atma töreni için Erzurum’a gelen Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ile Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na da hediye etti. Her iki bakan da, 8 Ağustos özel sayısından dolayı Yenigün Gazetesi’ne teşekkür ederken, Sağlık Bakanı Akdağ, çalışmayı çok beğendiğini ve anlamlı bulduğunu söyledi.
ÖZEL KAPAK DUVARLARI SÜSLEMEYE BAŞLADI
15 Temmuz’daki hain darbe girişiminin birkaç saat içerisinde adeta demokrasi bayramına dönüştüğü Türkiye’de, aynı coşku ve heyecan Erzurum’da da zirve yaptı. Milli coşkunun tam 27 gün boyunca doruklara ulaştığı Erzurum’da, günlük olarak yayınlanan Yenigün Gazetesi de boş durmadı. Hain girişimin, milletin ortaya koyduğu birlik ve beraberlik sayesinde ’Demokrasi Bayramı’na dönüşmesi dolayısıyla 8 Ağustos’ta özel bir kapak hazırlayan gazete, söz konusu çalışmayı Erzurum’daki kamu kurum ve kuruluşlarıyla sivil toplum örgütlerine hediye etti.
İLK ZİYARET MİLLİ İRADE PLATFORMU’NA
Yenigün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Samet Özünal ve Yazı İşleri Müdürü Mehmet Musa Çakır, kişiye özel olarak hazırlattıkları özel sayının ilkini Milli İrade Platformu’na hediye ederek teşekkür turlarına başladı. Erzurum’daki demokrasi nöbetlerinin koordinasyonunu yürüten Milli İrade Platformu’nun Başkanı A. Mustafa Güvenli’yi ziyaret eden Özünal ve Çakır, hain darbe girişiminin ardından sergilenen milli duruşun canlı ve diri tutulmasında platformun büyük katkısının olduğunu vurguladı. 27 gün boyunca yürütülen çalışmalardan dolayı Milli İrade Platformu’na teşekkür eden Yenigün yöneticileri, 8 Ağustos özel sayısını Platform Başkanı A. Mustafa Güvenli’ye takdim etti. Güvenli de, aldığı bu anlamlı hediyeden dolayı Özünal ve Çakır’a teşekkür etti.
İKİNCİ DURAK İHLAS HABER AJANSI OLDU
Milli İrade Platformu ziyaretinin ardından Yenigün’ün ikinci durağı İhlas Haber Ajansı (İHA) Erzurum Bölge Müdürlüğü oldu. Yayın Yönetmeni Özünal ve Yazı İşleri Müdürü Çakır, gazetenin 8 Ağustos tarihli birinci sayfasını İHA Erzurum Bölge Müdürü Ayhan Türkez’e hediye etti. Çakır, "Millet olarak büyük bir belayı bertaraf ettik. Aziz milletimizin birlikte ortaya koyduğu milli duruş, tarihe altın harflerle yazıldı. Bu süreçte haber ve bilgi akışının sağlanmasında kuşkusuz medya kuruluşları da büyük bir sorumluluk yüklendi. Özellikle de İhlas Haber Ajansı’nın Doğu Anadolu Bölge Temsilciliği, kamuoyunu doğru bilgilendirmemizde bizlerin en büyük destekçisi ve yardımcısı oldu. Tüm İHA ailesine teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
VALİ AZİZOĞLU DUVARINA ASTI
Yenigün yöneticileri daha sonra Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu’nu makamında ziyaret etti. Yenigün ekibi, 15 Temmuz darbe girişiminin gerçekleştirildiği gece Erzurum’da kayda geçen önemli ayrıntıları Vali Azizoğlu’ndan dinledi. Vali Azizoğlu, Erzurum’un 15 Temmuz’da gösterdiği cesaretle tüm Türkiye’ye örnek olduğunu belirterek, "O gece daha henüz Sayın Cumhurbaşkanımız milletimize talimat vermemişken, Erzurum’un kahraman Dadaşları meydanları doldurmuştu. Dadaş’ın bu tavrı tüm Türkiye’ye örnek oldu" dedi.
Yenigün Yayın Yönetmeni Samet Özünal da, toplumun tüm kesimlerinin o gece siyasi hiçbir üsluba bürünmeden kalın bir zincirin halkaları gibi bir araya geldiğini ifade ederek, "Yaşadığımız bu hadise bir kez daha göstermiştir ki; yeryüzünde daha birçok destanı peş peşe yazabilecek bir tek millet vardır, o da necip Türk Milleti’dir" ifadelerini kullandı. Vali Azizoğlu, Yenigün’ün kendisine armağan ettiği özel sayıyı Yazi İşleri Mehmet Musa Çakır’ın elinden alırken, çalışmayı makam odasının duvarına da kendi elleriyle astı. Vali Azizoğlu, birlik ve beraberliğin devam ettirilmesi noktasında medya kuruluşlarına büyük bir sorumluluk düştüğünü dile getirerek, "Bizim en büyük gücümüz, en büyük servetimiz, fereset sahibi milletimizdir" dedi.
KAMİL KARABÖRK: MÜCADELE SÜRECEK
Yenigün Gazetesi, darbe girişiminin yaşandığı gece teşkilatını dakikalar içerisinde teyakkuza geçiren Erzurum Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’ü de unutmadı. Özünal ve Çakır, 8 Ağustos tarihli özel sayıyı Emniyet Müdürü Karabörk’e de hediye ederken, o geceye dair bilgi alışverişinde bulunmayı da ihmal etmedi. Uzmanlık alanı terörle mücadele olan Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’ün, Türkiye’de terör örgütlerinin tarihçesi ve yapılarıyla ilgili olarak bilgiler verdiği görüşmede, paralel yapıyla mücadelenin hukukun çizdiği sınırlar çerçevesinde kararlılıkla yürütüleceğinin altını çizdi. Karabörk, Erzurum’da FETÖ terör örgütüne yönelik operasyon ve soruşturmaların 7/24 devam ettiğini kaydederek, "Ülke olarak çok büyük bir facianın eşiğinden döndük. Şüphesiz bu neticenin elde edilmesinde asıl pay sahibi olan temiz yürekli, vatan ve bayrak aşkıyla yanıp tutuşan aziz milletimizdir" diye konuştu. Karabörk, Yenigün Gazetesi’nin özel sayısının kendisine de hediye edilmiş olmasından duyduğu mutluluğu dile getirerek, Özünal ve Çakır’a teşekkür etti.
MERKEZ İLÇE BELEDİYELERİ DE ZİYARET EDİLDİ
Yenigün ekibi, Erzurum’daki merkez ilçe belediye başkanlarını da ziyaret etti. Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar ve Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’ı makamında ziyaret eden Özünal ve Çakır, 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından başlatılan demokrasi seferberliğine belediyelerin sunduğu katkının çok önemli olduğunu ifade etti. Yenigün Yayın Yönetmeni Samet Özünal, 27 gün süren demokrasi nöbetleri boyunca merkez ilçe belediye başkanlarının millet için tüm imkanlarını seferber ettiğini belirterek, "Meydanlardaki manzara aynı zamanda bir devlet millet kaynaşmasının ifadesiydi. Belediye başkanlarımız, bu manada hakikaten büyük özveri gösterdi." diye konuştu.
Yazı İşleri Müdürü Çakır da, 15 Temmuz’dan bu yana gösterdikleri üstün performanstan dolayı Korkut, Bulutlar ve Orhan’a teşekkür etti.
ERTAŞ VE YILMAZ’DAN BERABERLİK MESAJI
Yenigün ekibi, Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği (ŞEHİRDER) Başkanı Murat Ertaş ile Erzurum’un entelektüel birikimleri arasında yer alan Prof. Dr. Berhan Yılmaz’ı da unutmadı. Ertaş’ı, ŞEHİRDER, Yılmaz’ı da Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ndeki makamında ziyaret eden Özünal ve Çakır, hain girişimin bir demokrasi bayramına dönüştürülmesinde şehrin kanaat önderlerinin de büyük pay sahibi olduğunun altını çizdi. ŞEHİRDER Başkanı Murat Ertaş, 15 Temmuz gecesi ortaya koyulan basiret, feraset ve cesaretin Türk milletinin en belirgin özellikleri olduğunu kaydederek, "Bu özelliklerin bir anlam ifade edebilmesi için de, birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. 15 Temmuz’da milletimiz işte bunu bir kez daha göstermiş oldu. Milletimizde bu denli yüksek düzeyde bir vatan ve bayrak aşkı olduktan sonra, aşamayacağımız hiçbir engel yok" ifadelerini kullandı.
Prof. Dr. Ahmet Berhan Yılmaz da, birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, "Bir araya geldiğimizde ne muazzam bir manzara oluşturduğumuzu hem kendimiz gördük, hem de tüm dünyaya gösterdik. Allah, milletimizin birliğine, beraberliğine, dirliğine ve kardeşliğini hep böyle daim kılsın, kaim kılsın" niyazında bulundu.
KONUK BAKANLARA YENİGÜN SÜRPRİZİ
Öte yandan Yenigün Gazetesi, bir dizi açılış ve temel atma töreni için Erzurum’a gelen Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na da özel sayı sürprizi yaptı. Toplu temel atma törenine katıldıktan sonra Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti tarafından açılan "Erzurum’da Demokrasi Nöbetleri ve Şehitler" konulu fotoğraf sergisinin açılışını yapan Bakan Akdağ ve Bakan Eroğlu, demokrasi nöbetlerinden Erzurum’daki gazetecilerin objektiflerine yansıyan görüntüleri izledi. Yerel gazetelerin 16 Temmuz ve 8 Ağustos tarihli birinci sayfalarının da beğeniye sunulduğu sergide, birbirinden değerli eserler yer aldı.
Yenigün Gazetesi Yayın Yönetmeni Samet Özünal ve Yazı İşleri Müdürü Mehmet Musa Çakır, sergiyi gezen Akdağ ve Eroğlu’na da 8 Ağustos özel sayısından armağan etti. Bakan Akdağ, hediyesini Özünal’ın elinden alırken, özel sayıyı Bakan Eroğlu’na ise, Çakır verdi. Her iki bakan da, özel kapak çalışmasını çok anlamlı bularak, Yenigün yöneticilerini tebrik etti.