Oltu ilçe merkezindeki alt yapı çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından yaz aylarında başlanılan ve aralıksız devam eden altyapı çalışmaları bir taraftan yapılırken bir taraftan da ‘sos’ veriyor.
İçme suyu şebekesinin değiştirilmesi yönünde başlatılan çalışmalar ilçe halkını zor durumda bırakıyor. Bir yandan değiştirilen içme suyu şebekesi daha üzeri kapatılmadan patlak veriyor. Denetimlerin eksikliğinden şikâyet eden ilçe halkı, yaşanan bu olumsuzlukların çalışmaları daha da uzattığını öne sürerek, “Koca bir yaz boyunca toz ve toprak içerisinde kaldık. Altyapı ve içme suyu şebekesi çalışmaları henüz daha bitirilemedi. Bir yer yapılırken daha üzeri kapatılmadan boru patlıyor. Çalışmalar ne zaman bitirilecek kimse bilmiyor.” şeklinde tepkilerini dile getirdiler.
Yenilenen şebekenin biten kısımlarının hemen akabinde patlaması ya da sızıntı yapması su borularının geçtiği güzergâhtaki işyerlerinin bodrum katlarının da suyla dolmasına neden oluyor.
Özellikle Erzurum Caddesi üzerinde devam eden çalışmalar cadde üzerindeki esnafları tedirgin ederken sabah işyerlerine gelen esnaflar ilk olarak bodrumlarını kontrol ediyor.
Bu arada çalışmalar nedeniyle bazı mahallelere su verilememesi de ayrıca vatandaşların tepkisine neden oluyor.