Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik ve Meclis Başkanı Saim Özakalın, 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Şeref Öngay’ı makamında ziyaret etti.
Ziyarette, Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki bir grup askerin 15 Temmuz günü yaptığı darbe girişimi ve sonrasında yaşanan olaylardan duyduğu üzüntüyü dile getiren ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, yaşanan sıkıntılı süreçte, emir-komutasındaki bütün personele şerefli Türk ordusunun şerefli bir mensubu gibi hareket etmeleri yönünde talimat veren 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Şeref Öngay’a, sağduyulu yaklaşımından dolayı teşekkür etti.
Darbe girişimine karışan, halkına, askerine, polisine kurşun sıkan, masum insanlara tanklarla ateş yağdıran, ellerine 246 şehidin ve binlerce yaralının kanı bulaşan hainlerin en kısa sürede hak ettikleri cezayı almasını istediklerini ifade eden Başkan Yücelik, “Bir musibet bin nasihatten hayırlıdır. İnşallah, bu hain ve sinsi planı yapanların ülkemize yaşattığı sıkıntılar, bizim millet olarak daha da kenetlenmemize vesile olacak, birlik ve beraberliğimizi pekiştirecektir” dedi.
Yücelik; “Milletin refleksi, demokrasinin teminatıdır”
Yücelik konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Ülkemizdeki huzur ve güven ortamından rahatsız olanların, milli iradeyi ve demokrasimizi hedef alan oyunlarını milletimiz kısa sürede bozdu. Cumhurbaşkanımız ve başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla sokaklara çıkan halkımız gibi, siyasi düşüncelerini bir kenara bırakıp meydanları dolduran siyasi partilerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımız, milletimizin gözbebeği Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet güçlerimizle el ele verip, olaylara zamanında müdahalesiyle hainler emellerine ulaşamadan etkisiz hale getirildi. Türkiye’nin birlik ve bütünlüğüne dinamit koyan, kardeşi kardeşe düşman etmeye çalışan gayri meşru yapı içerindeki herkesin en kısa süre içerisinde belirlenmesi, bu kişiler hakkında hukuk çerçevesinde gereken işlemlerin yapılması ve ülkenin biran önce normalleşme sürecine girmesi gerekiyor. Cumhurbaşkanımızın ve başbakanımızın ifade ettiği gibi; ülkemizin gelişip kalkınması, reformların devam etmesi ve belirlenen hedeflere bir an önce ulaşılması için yatırımların hız kesmeden devam etmesi gerekiyor. Türk halkının birbiriyle kenetlenip, bu hain girişimde gösterdiği refleks bütün dünyaya Türkiye’nin demokrasiden taviz vermeyeceğini gösterdi. Bu da Türk milletinin bütün dünyaya vereceği en sağlam teminattır.”
Korgeneral Öngay; “Vatan için can feda…”
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Şeref Öngay da, 15 Temmuz gecesi başlayan olaylarda, demokrasiye ve kendi iradesine sahip çıkan halkla birlikte, Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet güçlerinin kahraman mensuplarının vücutlarını siper ederek hainlere karşı büyük bir mücadele verdiğini ve neticede vatanın bütünlüğünü hedef alan saldırıların bertaraf edildiğini söyledi.
Her Türk askerinin taşıdığı üniformanın gereği olarak, vatanı ve milleti için her zaman gözünü kırpmadan canını feda edebileceğini vurgulayan Korgeneral Öngay, darbe girişiminin yaşandığı günden itibaren tepkisini bilinçli ve sağduyulu bir şekilde ortaya koyan ve her zaman askerini ve polisini koruyup, kollayan, onları aile fertlerinden ayırt etmeyen Erzurum halkına da teşekkür etti.
Samimi bir havada gerçekleşen ve yaklaşık 50 dakika süren ziyaretin ardından, 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Şeref Öngay, ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik ve Meclis Başkanı Saim Özakalın’ı makamından uğurladı.