Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü ev sahipliğinde düzenlenecek olan uluslararası katılımlı “15’inci Ulusal Hemşirelik Öğrencileri Kongresi”, ESOGÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde başladı.
29 Nisan tarihine kadar devam edecek olan kongrenin açılışında konuşan Kongre Öğrenci Başkanı Yağmur Kefli, böyle etkinliklerin hemşirelik mesleğinin hak ettiği yere gelmesine katkı sağlaması temennisinde bulunarak, kongrenin gerçekleşmesine emeği geçen ve destek verenlere teşekkür etti.
Eskişehir ve ESOGÜ’yü tanıtan video gösteriminin ardından Öğrenci Hemşireler Derneği Başkanı İbrahim Kavaslar ve Türk Hemşireler Derneği Öğrenci Komisyonu Eş Başkanı Yusuf Arslankılıç’ın konuşmaları gerçekleşti.
Kongre Başkanı ve ESOGÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nedime Köşgeroğlu, kongrenin ana temasının “Hemşirelik ve Teknoloji” başlığı altında, hemşirelikte teknolojiden yararlanma ve bunu bakıma katma noktasında nerede olduğumuzu sorgulamak olduğunu ifade etti. Hemşirelik eğitiminin ülkemizde bulunduğu noktayı da kısaca anlatan Prof. Dr. Nedime Köşgeroğlu, kongrenin hazırlanmasına emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.
Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özlem Örsal, hemşireliğin tarihi çok eskilere dayanan; insan sevgisi, şefkat, bilgi ve beceriyle yoğrulmuş bir meslek olduğunu belirtirken, hızla gelişen teknolojinin sağlık sektörüne ve bunun parçası olan hemşirelik mesleğine de önemli katkılar sağladığını ifade etti.
Açılış töreninin bir diğer konuşmacısı olan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, etkinliğin faydalar sağlaması temennisiyle tüm gençlere aydınlık bir gelecek diledi.
ESOGÜ Rektör Vekili Prof. Dr. İlhami Ünlüoğlu, üniversite olarak böyle bir kongreye ev sahipliği yapmaktan onur duyduklarını belirtti ve kongrenin “Hemşirelik ve Teknoloji” başlıklı temasının taşıdığı öneme vurgu yaptı.
Prof. Dr. İlhami Ünlüoğlu teknolojiden bahsederken de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere çağdaş medeniyet seviyesini hedef gösterdiğinin unutulmaması gerektiğini söyledi. Prof. Dr. İlhami Ünlüoğlu medeniyetler beşiği Eskişehir’in sosyal ve kültürel anlamda da katılımcılara katkı sağlaması temennisiyle, tüm katılımcıların başarılı ve verimli bir kongre geçirmesini diledi.
Kongre açılış töreni ESOGÜ Halkbilim Araştırma ve Uygulama Merkezi (HAMER) Halk Oyunları Ekibinin gösterisi ile sona erdi. Açılışın ardından bilimsel oturumlara geçildi.