TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Eskişehir Şube Başkanı Prof. Dr. Yaşar Kibici, deprem öncesi ve sonrası oda alarak her yerde görüşlerini anlattıklarını ve uyardıklarını ancak 17 yıl geçmesine karşın sorumluların bir arpa boyu yol alamadıklarını söyledi.
17 Ağustos 1999 Marmara Depreminin yıl dönümü nedeniyle açıklama yapan Kibici, Eskişehir’de yöneticileri ve tüm sorumluları uyardıklarını hatırlattı. Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Kibici, “Fakat aradan 17 yıl geçmiş olmasına karşın, yeni bir deprem afeti ile karşılaşma olasılığımızın büyük olduğunu söylememize karşın, bu konuda sorumlularının depremin önemini anlamamış olduklarını görmekteyiz. 17 yıl geçmesine karşın sorumlular bir arpa boyu yol almamışlardır, gerekenleri yapmamışlardır” dedi.
Oda olarak Eskişehir’de afet konusunda tüm sorumluları depremin önemini bir kez daha hatırlattıklarını ve bu konuda yapılanların yanı sıra yapılması gerekenlerin de başlanmasını istediklerini belirten Kibici, oda olarak her konunda birlikte çalışmaya ve yardıma hazır olduklarını ifade etti.