Doğaya ve çevreye duyarlı çalışmalarını sürdüren Eskişehir Kent Konseyi üyeleri, bu yıl da 2 bin sedir fidanını toprakla buluşturdu.
Eskişehir Kent Konseyi, ormanların ekonomik değerinin yanında erozyonu önlemesi ve oksijen kaynağı olarak insan yaşamı için hayati önem taşıdığı bilinciyle her yıl fidan dikme etkinliği gerçekleştiriyor. Eskişehir Kent Konseyi üyeleri bu yıl da Mollaoğlu Köyü mevkiinde 2 bin sedir fidanını toprakla buluşturdu. Fidan dikme etkinliğinde konuşan Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, ormanların geleceğimize bırakacağımız en önemli miras olduğunu vurguladı. Akçasoy, “Eskişehir Kent Konseyi olarak bu mirasa katkı sağlamak için her yıl üyelerimizle fidan dikme etkinliği gerçekleştiriyoruz. Dikeceğimiz her bir fidan gelecekte en az 3 kişinin oksijenini karşılayacak. Umarız ki her bir vatandaşımız bu bilinçle fidan eker ve yeşili korur” dedi.
Etkinliğe verdikleri destekten dolayı Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü’ne teşekkür eden Akçasoy, Eskişehir’in yeşillendirilmesi adına Orman Bölge Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde çalışmaları sürdürmek istediklerini ifade etti.