Dünya Sağlık Örgütü Sağlıklı Şehirler Ağı’na üye Avrupa’nın seçkin belediyeleri arasında olan Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, Tepebaşı Mavi Bayrak uygulamasını sürdürüyor.
Tepebaşı Mavi Bayraklı İşletmeler, Tepebaşı bölgesinde yaşayan vatandaşlara sağlıklı ve hijyenik koşullarda hizmet sunan işletmeler olarak göze çarpıyor. Bu işletmeler hijyen, kalite yönetimi ve çevreci kriterler başta olmak üzere tüketici haklarına saygı, müşteri odaklı hizmetleri ile ön plana çıkıyorlar. Bu kapsamda başvuruları değerlendirilen 4 işletme daha Mavi Bayrak almaya hak kazandı. Böylece Mavi Bayraklı işletme sayısı 29 oldu.
Mavi Bayrak projesinin 2001 yıllara dayandığını belirten Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, “Mavi Bayrak projesinde belediye ile işletmelerin ortak çalışması çok önemli. Mavi esasında sağlık, çevre ve hijyen vardır. Eskişehir’de vatandaşlarımız Mavi Bayraklı işletmeleri gördüğünde daha güvenli alışveriş yapıyorlar. 13 Restoran, 7 kafe, 9 kuaför olmak üzere Mavi Bayraklı işletme sayısı toplam 29 işletmemiz var. Bugün 4 Mavi Bayrak alan işletmeler Türkiye’de marka değeri olan firmalarımızdır. Bu firmaların bizle beraber olmaları Mavi Bayrak değerini yükseltir. Mavi Bayraklı müesseselerle, olmayanlar arasında önemli farklar var. Bu sayıları arttırmamız lazım. Ben bu gayret içinde olan müessese sahiplerine çok teşekkür ediyorum” dedi.
Mavi Bayrak alan 4 işletmenin temsilcileri, “Belediyemizin yapmış olduğu bu çalışmadan dolayı teşekkür ediyoruz. Bu denetimlerin ve çalışmaların devam etmesini istiyoruz. Bu sayı 29 ile kalmamalı, hatta Türkiye geneline yayılmalı. Başkanımız ve emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştular.