Eskişehir’de yayınlanan Kanal 26 televizyonunda 24 yıldır kesintisiz olarak ’Fıkıh Köşesi’ programını yayınlayan emekli din görevlisi Ali Rıza Öztürk’ün 900’üncü canlı yayın programı için özel bir kutlama töreni düzenlendi.
Hasan Polatkan Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa, çok sayıda davetli katıldı. Program, Kanal 26’nın Genel Yayın Yönetmeni Muharrem Esen’in açılış konuşması ile başladı. Esen, uzun yıllardır Kanal 26 ailesine destek veren ve her pazartesi akşamı yayınlanan programlarını aksatmadan yapan Ali Rıza Öztürk’e teşekkür etti. Esen, 900’ü canlı yayınlanan programın, çeşitli sebeplerden dolayı paket olan yayınlananlarla birlikte bin 200 civarında olduğunu anlattı. Öztürk’ün, konukları ile birlikle yıllardır yaptığı programlardan herkesin çok faydalandığını anlatan Esen, Kanal 26 ailesi olarak bu desteğinden dolayı çok mutlu olduklarını belirterek 900’üncü programın hayırlı olmasını diledi ve plaket takdim etti.
Daha sonra Ali Rıza Öztürk’ün damadı da olan Yeşilay Şube Başkanı Sıtkı Karaca söz aldı. Karaca, Günyüzü’nün Gecek köyünde 1934 yılında dünyaya gelen Öztürk’ün birçok kaynaktan ilim aldığını, o dönemdeki sıkıntılara rağmen İslam dinine hizmet etmekten geri durmadığını belirtti. Ali Rıza Öztürk’ün hayat hikayesini anlatan Karaca, yaptığı televizyon programından çok sayıda insanın faydalandığını, dua ettiğini anlattı.
Son olarak teşekkür konuşması yapan Ali Rıza Öztürk, "Bana bu imkanı sağlayan Kanal 26 ailesine, izleyicilerimize, konuklarımıza çok teşekkür ederim. Herkes bu hayra vesile oldu. Allah güç verdikçe bu hizmete devam edeceğim" diye belirtti.
Daha sonra emekli vaiz Enver Töre ve emekli din görevlisi İsmail Hakkı Dere’nin katıldığı 900’üncü program düzenlendi. Program, konuklar için hazırlanan kokteyl ile sona erdi.