Türk Büro-Sen Eskişehir Şube Başkanı Zafer Güney, adli yıl açılışı nedeniyle yaptığı açıklamada adalet çalışanlarının sorunlarına dikkat çekti.
Her yıl eylül ayının 1’inde adli yıl açılışı gerçekleştiğini hatırlatan Güney, ülkenin içinden geçtiği zor dönemde ülkeyi ayakta tutabilecek tek unsurun adalet olduğunu vurguladı. Yine her yıl adli yıl açılışında adalet sistemindeki sorunların gündeme geldiğini söyleyen Güney, hakim ve savcıların mesai arkadaşları olan adalet çalışanlarının sorunlarının dile getirilmediğini, adeta yok sayıldığını belirtti. Güney, “Mesai, mefhumu gözetmeden, tozlu arşivlerde dosya yığınları arasında, düşük ücretlerle iş yükünün büyük kısmını omuzlayan zabıt katipleri, mübaşirler, yazı işleri müdürleri, yardımcı ve teknik hizmetler sınıfı çalışanları, Adalet Bakanlığınca bugüne dek bir kez bile hatırlanmanın sevincini yaşayamamıştır” dedi.
Türk Büro-Sen olarak kuruldukları günden bu yana adalet çalışanlarının sorunlarını dile getirdiklerini anlatan Güney, bu kapsamda “Adalet Çalışanlarının Sorunları ve Çözüm Önerileri” konulu çalıştay yaptıklarını da hatırlatarak, şöyle konuştu:
“Adalet personelinin tamamına fazla mesai ücreti ödenmesi, ulaşım ödeneğinin tüm adliye çalışanlarına ödenmesi, Mübaşirler ve Yardımcı Hizmetler sınıfında çalışan personelin genel idari hizmetler sınıfına alınması, Adalet çalışanlarının fiili hizmet zammı verilmesi, Sosyal tesislerden tüm personellerin faydalanması. Bugüne kadar çıkartılan yargı paketlerinde adalet çalışanları için iyileştirme yapılmaması on binlerce adalet çalışanını üzmüş ve Adalet Bakanlığı’na küstürmüştür. Adalet çalışanları, kendileri için de bir yargı paketi çıkartılmasını beklemektedir.”