Odunpazarı Belediyesi tarafından “WoodHands-Ağaç, Ellerde Yaşam Buluyor” sloganı ile düzenlenen Ahşap Heykel Festivali kapsamında Özgürlük Ormanı oluşturuldu.
TEKSAN Sanayi Sitesi yanında oluşturulan 62 bin metrekarelik orman alanına 2 bin 500 fidan dikildi. Özgürlük Ormanı fidan dikim etkinliğine, Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir İl Başkanı Sinan Özkar, parti yöneticileri, Meclis üyeleri, daire müdürleri, belediye başkan yardımcıları ile çok sayıda Eskişehirli katıldı.
"ÖZGÜRLÜĞÜ DAHA ÇOK KUCAKLAMAMIZ GEREKİYOR"
Etkinlikte konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Uluslararası Ahşap Heykel Festivali’nin sona erdiğini belirtti. 10 gün boyunca kesilen ağaçları üretmenin bir formülünü geliştirdiklerini kaydeden Başkan Kurt, konuşmasına şu sözlerle devam etti;
"Geçen yıl 35 bin metrekarelik bir orman oluşturduk. Umarım 10 yıl sonra çok güzel bir koruluk meydana gelecek. Adına da Barış Ormanı dedik. Çünkü dünyamızın her günden daha fazla barışa ihtiyacı var. Bugün, ikincisini düzenlediğimiz etkinliğin sonunda yine bir orman hazırlıyoruz. Bu ormana da Özgürlük Ormanı dedik. Çünkü daha çok özgürlüğe ihtiyacımız var. Özgürlüğü daha çok kucaklamamız gerekiyor. Umarım seneye oluşturacağımız orman da Kardeşlik Ormanı olur, Demokrasi Ormanı olur. Bunları geliştirmek, büyütmek zorundayız. Seçilmeden önce 5 yıl içinde Eskişehir’in yerleşim yerlerinin arasında 100 dönümlük yani 100 bin metrekarelik orman oluşturmayı hedeflemiştik. Bugün şu anda ağaçlarını tamamladığımız ormanla beraber bu hedefe ulaşmış durumdayız. Geçen yıl 35 bin metrekarelik, şuanda da 62 bin metrekarelik bir alanı ağaçlandırdık ve hedefimizi yakaladık. Ama önümüzdeki yıllarda bunu giderek büyüteceğiz. Demokrasi ve kardeşlik, barış, hoşgörü adına Odunpazarı Belediyesi etkinliklerini sürdürecek."
Konuşmaların ardından Başkan Kurt, sanatçılar ve etkinliğe katılanlar fidan dikimi gerçekleştirdi.