AK Parti Eskişehir İl Gençlik Kolları üyeleri, bebeklerinin adını ‘Ömer Recep Tayyip Erdoğan’ koyan Iraklı aileyi ziyaret etti.
AK Parti Eskişehir İl Gençlik Kolları Başkanı Fatih Özata ve beraberinde heyet, Iraklı aileyi ziyaret etti. Dokuz ay önce evlerinin ve sevdikleri insanların bombalandığı, çocukların ve yaşlıların acımasızca öldürüldüğü topraklardan zorlu mücadeleler sonucunda ülkemize sığınan Iraklı ailenin bir bebeği dünyaya geldi. Elselim ailesi, yeni doğan bebeğe Ömer Recep Tayyip Erdoğan koydu. Bebeğin babası, bebeğe bu ismi vermelerinin sebebini, "15 Temmuz Darbe girişimi gecesi çok korktuk. Kendi ülkemizde yaşadıklarımızı yaşamamak ve bu güzel ülkenin parçalanmaması için çok dua ettik. O geceyi büyük bir merakla sabaha kadar takip edip bir milletin inandığında, iradesine sahip çıktığında ne kadar güzel sonuçlarla karşılaştığını gördük. O gece şahit olduğumuz destanın kahramanlarının başında gelen, bizi aynı korkuları yaşamanın eşiğinden çekip alan Şehit Ömer Halis Demir’in ve kendi ülkemizde her gün ölüme uyanırken kendisine ve milletine güvenerek yola çıktığımız, mazlumların tüm dünyadaki sesi olan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ismini vermek istedik. Allahtan temennim oğlumun verdiğim bu güzel isme yakışır şekilde kahramanca yaşamasıdır" şeklinde açıkladı.
Aileyle yakından ilgilenen Eskişehir Ak Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Fatih Özata, ailenin yaşadığı sıkıntılı süreçlere çok üzüldüğünü belirtti. Ailenin yakından takipçisi olduklarını belirten Özata, “Günlük ve temel ihtiyaçlarını elimizden geldiği kadar karşılıyoruz ve bundan sonrada karşılamaya devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız gibi mazlumların yanında olmayı mazlumların yüzünü güldürmeyi sürdüreceğiz" dedi.