Ak Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan, Kurşunlu Külliyesi’nde düzenlenen bir etkinlikle ilgili yapılan eleştiriler konusunda Odunpazarı Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya cevap verdi.
Doğan, Eskişehir’in şehit acısı yaşamasının hemen ardından, tarihi Odunpazarı Meydanı’nda bir konser verecek kadar hassasiyetten uzak zihniyetin, hemen ardından manevi değeri herkes için büyük Kurşunlu Külliyesi’nde, çaça, tango ve salsa gibi dansların sergilendiği bir dans gösterisine imza atmasının, halk gibi, Ak Partililerin de tepkisini çektiğini belirtti. Bu tepkiyi ifade etmelerin ardından Odunpazarı Belediyesi’nin açıklamalarını eleştiren Volkan Doğan, “İki yıldır güzel ilçemizi yöneten ve hiçbir şey yapamadığı için iki de bir saldırganlaşan zihniyetin bu kadar alçalacağını da tahmin edemezdik. Dün belediyenin resmi sitesi ve bağlı sosyal medya hesaplarından yapılan ve hepsinin ispat gerektirdiği iddiaları bugün, özellikle Ak Parti’ye her konuda muhalif gazetecilerin köşelerinde malzeme olarak görmek daha bir manidardı. Odunpazarı Belediyesi’nin partisindeki yarış için belediyeye işçi yığan sonra da seçimden sonra onları karda kışta sokağa bırakan belediye başkanı ve adamları, açıklamalarımıza Devlet Hastanesi’nden zorla işçi getirdiğimizi iddia ediyor. Bu bir iftiradır, ispat gerektirir. Aksi durumda, maalesef şunu belirtmeliyiz ki, Odunpazarı gibi Türkiye’nin en önemli ilçelerinden birinin belediye başkanı müfteridir. Partililerimiz yemek arasında açıklamaya katılmak için kendi kiraladıkları araçla alana gelmiş ve ardından çalıştıkları kuruma geri dönmüşlerdir. Konu bu kadar açık ve nettir. Teşkilatımızı, kendileri gibi zanneden zihniyet, belediyelerinin törenine zorla getirdikleri belediye çalışanlarıyla, Ak Parti gönüllülerini karıştırmasın. Böyle iftiralardan kaçınsın, uzak dursun. İnsanların günahlarını almak suç değil ama bilsinler ki iftira büyük suçtur” diye belirtti.
Ak Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan, açıklamasını şöyle sürdürdü;
“Biz, Odunpazarı Belediyesi çalışanlarını mesai saatlerinde CHP mitinglerine göndermiyoruz. Biz, belediye çalışanlarını, mesai saatlerinde CHP milletvekili seçim bürolarının açılışlarına göndermiyoruz. Biz, belediye çalışanlarını, mesai saatlerinde, belediyenin açılışlarına göndermiyoruz. Aynı zihniyet, halkın tepkisinden korktuğunu gösterircesine, yıllar önce yapılan bir etkinliği kullanarak çarpıtmalarına devam etmektedir. Bahsettikleri o gün, Kurşunlu Külliyesi’nde gerçekleştirilen defile etkinliği belediyenin bir etkinliği değildir. Aktif İş Kadınları Derneğinin düzenlediği bir defiledir. Belediye başkanının bu konuda hiçbir bilgisinin olmamasının kanıtı defilede görülmüştür ve tepki olarak dönemin Ak Partili belediye başkanı ve eşi salonu terk etmiştir. Biz, Kurşunlu Külliyesi’nin manevi şahsiyetine önem veren kişiler, her zaman görüldüğü gibi, aksini yapmak isteyenlere tepkimizi en insani şekilde, kabalaşmadan, hakaret etmeden, iftira atmadan göstermişizdir, göstermeye devam edeceğiz. Şehitlerine, ecdadına saygı duymayan, halkından kopuk siyasetçilerle mücadelemiz, hangi partide olursa olsun kararlılıkla devam edecektir.”