AK Parti İşçi Komisyonu İl Başkanı Ali Karademir, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Sinan Özkar’ın Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayii Anonim Şirketi (TÜLOMSAŞ) ile ilgili yaptığı açıklamalarına cevap verdi.
TÜLOMSAŞ fabrikası önünde gerçekleştirilen basın açıklamasına yaklaşık 100 kişiden oluşan bir çalışma grubu katıldı. AK Parti İşçi Komisyonu İl Başkanı Ali Karademir, geçtiğimiz günlerde CHP İl Başkanı Sinan Özkar’ın, TÜLOMSAŞ ile ilgili yaptığı açıklamalardan dolayı üzüntü duyduklarını belirtti. TÜLOMSAŞ’ın Eskişehirliler için bir geçim kapısı olduğun söyleyen Başkan Karademir, “Çırak okulu, pratik sanat okulu ile birçoğumuzun 12 yaşında, 14 yaşında hayatına girerek çocukluğumuzu, gençliğimizi verdiğimiz, onunla saygıyı, sevgiyi, selamı, ustanın değerini, vatanın kıymetini, devlet malının kutsallığını öğreten bir okuldur TÜLOMSAŞ” açıklamalarında bulundu.
“Geçtiğimiz günlerde CHP il başkanının TÜLOMSAŞ’ı küçük gören ‘sadece boya yapıyor, vida sıkıyorlar’ sözleri bizleri hem demiryolcu hem de bir Eskişehirli olarak üzdü" diyen Karademir, "Demiryolcu olarak fabrikamızın çalışanlarının aşağılanmasına Eskişehirli olarak da, şehrinin değerlerini hiç tanımayan CHP’li siyasetçilere mahkum olmamıza üzüldük” dedi.
Burada sadece TÜLOMSAŞ işçilerinin olamadığını aktaran Karademir, şöyle devam etti:
“Burada şehrimizdeki işçilerin hiçbir işe yaramadığını beyan eden bir zihniyete, kent ekonomisine zerre katkı sunmayan bir yerel başkana cevap vermek için belediyelerin safsatasına inat ‘engelleseniz de yaparız’ diyen Eskişehir işçileri var."