AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle mesaj yayımladı.
Prof. Dr. Günay, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının verdiği üstün müca-dele ve milletin iradesi sonucu kazanılan Kurtuluş Savaşı’ndan sonra kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin 93. yıl dönümünü kutladı.
Mesajında, “Temeli "Ulusal Egemenlik" ve "Demokrasi" kavramlarına dayanan bu anlamlı günde, geride bırakılan 93 yılın önemini ve değerini bir kez daha anlıyor ve Cumhuriyet için verilen bu mücadelenin yılmaz bekçileri olduğumuzun unutulmama-sını diliyorum” ifadelerine yer veren Günay, şöyle devam etti:
“Cumhuriyet, demokrasiyi ve ulusal egemenliği içinde barındırdığı sürece erdemdir ve bizler ona sahip çıktığımız sürece var olmaya devam edecektir. Çocuklarımızın geleceği için Cumhuriyete, Cumhuriyetimizin geleceği için ise tıpkı 15 Temmuz gecesi tekrar filizlenen milli irade ve demokrasi mücadelesine her alanda devam etmeliyiz. Bizler bu ülkenin birer neferiyiz ve farklılıklarımızla hep birlikte çok değerliyiz. Bu birlikteliği bozmaya 93 yıldır gücü yetmeyenlere en güzel cevabı yine birlik ve beraberlik içinde vereceğiz. Birlikteliğimiz bozulmasın, 29 Ekim Cumhuriyet Bayra-mımız Kutlu Olsun. Hep birlikte nice 93 senelere.”