Bu yıl 12’ncisi düzenlenen Association of South and Eastern European Countries and Black Sea Region Economy Faculties (ASECU) Uluslararası Konferansı’na, Anadolu Üniversitesi ev sahipliği yaptı.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlık Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansın açılışını ise Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan gerçekleştirdi. İki gün süren konferansa, ASECU Başkanı Bozidar Cerovic ve Başkan Yardımcısı Grigoris Zarotiadis’in yanı sıra Türkiye’nin farklı üniversitelerinden pek çok öğretim elemanı da konuşmacı olarak katıldı. Rektör Gündoğan’ın yurt içinden ve yurt dışından gelen misafirlere Anadolu Üniversitesi hakkında bilgilendirmelerde bulunmasıyla başlayan konferans, sunumlarla devam etti.
Tamamı İngilizce olarak gerçekleştirilen ve “Kapsamlı ve Sürdürülebilir Gelişim ve Sosyal ve Dayanışmacı Ekonominin Rolü” temasıyla düzenlenen konferansın açılış oturumunda Aleksandra Prescevic, “Income Distribution and Collective Social Actors-Missing Topics in Mainstream Economic Thinking” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Konferansın sonraki oturumları ise Miomir Jaksic’in “Inclusive Institutions and Sustainable Economic Development”; Doç. Dr. Yılmaz Bayar’ın “Trade Openness, Poverty and Inequality in Latin American Countries”, Öğr. Gör. Dr. Hasan Basri Özpek’in “Solidarity Economy, Economic Collectivism and Self-Management: The Kibbutz Experience” başlıklı sunumları ile devam etti. Konferans, misafirler için düzenlenen şehir turunun ardından sona erdi.
Anadolu Üniversitesi, ASECU’ya 2015 yılında üye oldu
1996 yılında Selanik’te Makedonya Üniversitesi Rektörü Prof. Yannis Tsekouras’ın girişimi ile kurulan ASECU, ilk olarak Güney ve Doğu Avrupa Ülkeleri Ekonomi Üniversiteleri Birliği olarak isimlendirildi. 2007 yılındaki genel kurulda alınan kararın ardından ise, "Güney ve Doğu Avrupa Ülkeleri ve Karadeniz Bölgesi Ekonomi Üniversiteleri Birliği" olarak kapsamı genişletildi. Kamu üniversitelerinin ekonomi bölümlerinden ya da ekonomi üniversitelerinden oluşan ASECU ayrıca Orta Doğu ve Kuzey Doğu Afrika ülkelerinde yer alan ekonomi üniversitelerinden gelen üyelik taleblerini kabul etmesinin ardından ise Anadolu Üniversitesi de 2015 yılında birliğe üye oldu.