Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde, İşçi ve İşveren Kapasitelerinin Bilgi ve İletişim Yoluyla Geliştirilmesi Teknik Destek Projesi (BİGEİŞ) projesi kapsamında, Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin (KOBİ) iş gücünü arttırmak amacıyla, bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanımı ile kapasite geliştirme yöntemleri konulu bir toplantı düzenlendi.
Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Yerleşkesi Kongre Merkezi Mavi Salon’da düzenlenen toplantıda, Türkiye ve Avrupa Birliği mali işbirliği kapsamında Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) tarafından yürütülen BİLGEİŞ Projesi ile bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanımı, işçi ve işverenlerin kapasitelerinin geliştirilmesi doğrultusunda uygulanacak yöntemler tartışıldı.
Proje tanıtımını yapan Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kürşat Çağıltay, başlangıcı Haziran ayı olarak düşünülen 100 çevrim içi ücretsiz ders içeren bir internet portalı hazırlanıp, başta KOBİ’ler olmak üzere her yaştan ve kesimden kullanıcının ücretsiz hizmetine sunulacağını söyledi. Çağıltay, “KOBİ’lere yönelik bir proje, bilgiye ulaşmaları için eğitime ihtiyaçları var ancak maliyetli olduğundan, internet üzerinden ücretsiz eğitim için proje geliştirildi. KOBİ’lerin bir takım ihtiyaçlarına göre eğitim olacak. Eğitimin verileceği internet portalında 100 dersin yer alması planlanıyor” şeklinde konuştu.
Yapılan toplantının ardından, Anadolu Üniversitesi Taş Bina’da tüm katılımcılar için öğle yemeği tertip edildi.