Eskişehir Kent Konseyi Kaymaz Mahalle Meclisi’nin girişimleri ile ESKİ’de yapılan analizler sonucunda Kaymaz Mahallesi’nde kullanım ve içme suyu olarak kullanılan şebeke suyunun içilebilir olduğu belirlendi.
Eskişehir Kent Konseyi’nin Kaymazlıların mahallelerine yapılacak yatırımlar ve hizmetler konusunda söz sahibi olmasını sağlamak amacıyla kurduğu Kaymaz Mahalle Meclisi, mahallelerinin sorunlarını tespit ederek, öncelik sırasına göre ilgili kurumlar ile işbirliği içerisinde çözüm bulma çalışmalarına başladı. Kaymaz Mahalle Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi Muazzez Ülker, Kent Konseyi’nde yaptığı açıklamada, Kaymaz Mahallesi’nde bulunan mesire alanının düzenlenmesi ve peyzaj çalışması yapılması, mezarlık yolunun yapımı, mahalleye meydanına Atatürk büstü yerleştirilmesi gibi önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi. Ülker, bu çalışmaların beraberinde Kaymazlılara müjde niteliğinde bir haberlerinin olduğunu belirterek “Kullanım ve içme suyu olarak kullandığımız şebeke suyunun analizleri Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ESKİ Genel Müdürlüğü laboratuvarlarında yaptırılmış ve analiz değerlerinin ‘İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik’te belirtilen değerlerin uygun olduğu, sağlık açısından hiçbir sorun oluşturmayacağı belirtilmiştir. Ayrıca mahallemiz su şebekesinin 2 kilometrelik asbest ve 800 metrelik çelik boru hattı için proje çalışması ESKİ tarafından başlatılmış olup, en kısa sürede uygulamaya geçilecektir. Kaymazlılara hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Ülker, açıklamasının sonunda destekleri için Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, ESKİ Genel Müdürlüğü ve Eskişehir Kent Konseyi’ne teşekkür etti.