Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Utku Çakırözer, Taşköprü-Hekimdağ Mahallesi’nde düzenlenen Aşba Sülale Buluşmasına katıldı.
Abhaz Köyü olan Taşköprü köyünde gerçekleşen geleneksel buluşmada Abhaz kültürü yediden yetmişe yaşatılarak aktarılırken Başkan Ataç ve Vekil Çakırözer de Abhazları yalnız bırakmadı. Buluşmada konuşan Başkan Ataç “Sizlerin bu güzel etkinliği ile Hekimdağ eski kimliğine de kavuşmuş oluyor. Müzik çalarken, ritim tutulurken aklıma çocukluğum geldi. Tahta ile tutulan ritim aklıma kazınmış. Abhaz toplumu müzik eşliğinde dans ederken de olduğu gibi kadın ve erkek beraber yaşıyor. Kafkas derneklerimizde dostlarımızla bir arada oluyoruz. Çocukken Akpınar Köyü’nde dayımın çiftliğinde ata binerdik. Çerkez toplumu da ata biner. Bu kültür içinde atın aldığı rolü çok iyi bilirim. Benim aklıma Çerkez denilince lacivert elbiseli, beyaz gömlekli, uzun boylu, pırıl pırıl ayakkabıları olan insanlar gelir. Sizlerle bir arada olmak, bu kültürü yaşamak güzel” dedi.
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer de “O kadar güzel ki burada olmak. Kadının ve erkeğin eşit olduğu bir toplulukla bir arada olmak o kadar güzel. Eskişehir’de bu güzel etkinliğe gelen illere sevgi ve saygılarımızı götürün. Bizleri burada ağırladığınız ve kucakladığınız için teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.
Başkan Ataç ve Vekil Çakırözer daha sonra Abhaz müziği yapan gençlere eşlik ederek tahta ile ritim tuttu.