Eskişehir’de, Kuzey Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenecek olan "Azhvala Şenliği" 18 Eylül tarihine ertelendi.
Tepebaşı ilçesine bağlı Musaözü Mahallesi’nde 4 Eylül tarihinde yapılması planlanan şenlik, gelen şehit haberleri üzerine 18 Eylül tarihine ertelendi. Çerkeslerin kültürlerinin, danslarının ve yemeklerinin tanıtılacağı şenlikte, köyler arası deju yarışmaları da düzenlenecek. Şenlik ile ilgili olarak bir mesaj yayınlayan Eskişehir Kuzey Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Cihan Ertok, "Yaşanan terör olaylarında askerlerimiz şehit olmuştur. Bu sebeple 4 Eylül tarihinde düzenlemeyi planladığımız 18.Geleneksel Azhvala Şenliğimizi, 18 Eylül 2016 Pazar günü saat 14:00’e ertelemiş bulunuyoruz. Bu vesile ile terörü bir kez daha lanetliyor, şehitlerimize rahmet; ülkemize ve yakınlarına da başsağlığı diliyoruz" dedi.
Öte yandan şenlik için 13.00’da Eskişehir’den otobüsler kalkacak. Otobüs hareket yerleri, Tepebaşı Camii ve Atatürk Kapalı Yüzme Havuzu olarak belirlendi.