Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, İmişehir’de düzenlenen 2. Ayzara Abhaz Şenliğine katılarak birlik mesajı verdi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclis üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, CHP İl Başkanı Sinan Özkar ve Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un katıldığı şenlikte 7’den 70’e Abhaz kültürü yeniden yaşatıldı. Eskişehir Abhaz Kültür Derneği Başkanı Aşba Turgay Tekin tarafından ağırlanan Başkan Ataç ve Çakırözer’e teşekkür plaketi takdim edildi. Abhaz Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Ceylan, Abhazya Cumhuriyeti Türkiye Tam Yetkili Temsilcisi Inar Gitsba, Türkiye’de ilk ve tek Abhazca albüm çıkaran Tulin Sarıbay ve Bonanza’nın yapımcısı Muhittin Kandur’un da katıldığı etkinlikte gelenek yeniden yaşatıldı.
"Barışa her zamankinden daha çok ihtiyacımız var"
Birlik ve beraberlik vurgusu yapıldığı etkinlikte Başkan Ataç “Sizlerin arasında huzur buluyorum” diyerek Abhaz toplumunun kadın erkek bir arada yaşayan çağdaş yapısıyla her zaman örnek olduğunu belirtti. Bu kültürün yaşaması adına her zaman Abhaz dostların yanında olacaklarını aktaran Başkan Ataç, "Farklı kültürlerin bir araya geldiği Eskişehir bir mozaik olarak adlandırılır. Ben bir diş hekimi olarak bunu alaşım olarak tanımlıyorum. Zengin ve güçlü madenlerden bir araya gelen daha güçlü ve zengin bir birliktelik. Bu birliktelik güçlenerek devam edecektir. Atatürk’ün dediği gibi ‘Yurtta Barış, Dünya’da Barış’. Barışa her zamankinden daha çok ihtiyacımız var" dedi.
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer de, göçmen bir ailenin bireyi olarak kültürlerin yaşatılmasının önemine dikkat çekti. Çakırözer, bu kültürlerin birbirini besleyen güçlü bir birlikteliğin temeli olduğunu belirtti.