Kurban bayramına yaklaşık bir ay olmasına rağmen Eskişehir’deki bıçak satıcıları, gelecek talep konusunda kendilerinin tedarikli olduğunu ve vatandaşların yerli üretim bıçakları tercih etmelerini aktardılar.
Eskişehir Hamamyolu’da 1972’den beri bıçakçılıkla uğraşan Ömer Eral, bölgedeki bıçakçıların kurban bayramı için hazırlıklı olduğunu belirtti. Kesilecek hayvanlara eziyet etmemek için bıçakları zamanında alınması ya da biletilmesi gerektiğini belirten Eral, “Biz her ne kadar hazırlıklı olsak bile insanımız özellikle ellerindeki bıçakları biletmek konusunda hep geç kalıyor, böyle olunca elimizdeki işi yetiştirmek için tam performans ile çalışamıyoruz. Eğer keseceğiniz veya kestireceğiniz hayvana eziyet etmek istemiyorsanız ve kurbanınızın hora geçmesini istiyorsanız, en azından bayrama iki hafta kala bizlere bileteceğiniz bıçakları getirmelisiniz” dedi.
“Yerli ürünleri tercih edin”
Bıçak satın alacak vatandaşlara önerilerde bulunan Eral, “Vatandaşlarımız aldıkları bıçaklardan memnun kalmak istiyorlarsa yerel bıçakları tercih etmeli, Çin üretimi bıçaklardan uzak durmalı. Çünkü, Çin üretimi bıçakları en fazla üç ay kullanabilirsiniz, ama yerli bıçaklar öyle değil, alacağınız yerli bıçak sizi çok uzun süre idare edebilir. Biz de kalitesine göre 5 liradan 80 liraya kadar yerli bıçaklar mevcut. Ben şahsım adına Bursa ve Denizli üretimi bıçakları tavsiye ediyorum müşterilerime, onların sağlamlığına daha çok inanıyorum” ifadelerini kullandı.
Eral, son beş senedir bıçakları 2 liraya bilediğinin, fiyatlarının değişmediğinin altını çizdi.