7 ülke, Türkiye’den 29 şehir ve 442 yetiştiricinin katıldığı Anadolu Arena 2016 yılı Ortak Kümes Yarış Organizasyonu’nda bin 307 güvercin kanat çırptı.
Tepebaşı Belediyesi’nin her yıl olduğu gibi bu yıl da destek verdiği yarışlar yine büyük heyecana sahne oldu. Romanya, Hollanda, Danimarka, Bulgaristan, Fransa, İran, Sırbistan’dan katılımcıların ve izleyicilerin yer aldığı yarışlarda güvercinler 500 kilometre mesafeden kanat çırparak Eskişehir’e ulaştı.
Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın final yarışı başlangıcına, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer’in de kupa törenine katıldığı yarışlarda 1’inci Taşkan Teneke (Balıkesir), 2’nci İbrahim Onur Mumcu (Bozüyük), 3’üncü Aydın Yapı (Uşak) adına yarışan kuşlar dereceye girdi.
Başkan Ataç, "7 ülkeden insanlar geliyorsa bunun anlamı çok büyüktür. Yıllardır bu görevi yapan küçük ama önemli bir kuşun peşine düşüp buralara kadar gelindiğine göre anlamı çok büyüktür. Bu sevgi farklıdır. Çocukken güvercin yetiştirdiğim için bu sevginin anlamını biliyorum. Bin 307 güvercinle Türkiye’de ilke imza atan etkinlik büyüyerek devam edecek. Ben de sizlerle birlikte bakışımı gökyüzüne yöneltmenin keyfini yaşayacağım” dedi.
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer de kupa sahiplerine ödüllerini vererek başarı elden güvercin sahiplerini tebrik etti.