Kurban Bayramı’nın yanı sıra okulların açılacak olması çarşı ve pazarlarda büyük bir yoğunluğa sebep olurken, vatandaşlar alışverişlerini tamamlamaya çalışıyor.
9 günlük Kurban Bayramı tatili bugün itibariye başladı. Eskişehir’de, Kurban Bayramı ve tatil için alışverişe çıkan vatandaşların, çarşı ve semt pazarlarının yanı sıra özellikle alışveriş merkezlerine yönelmesi yoğunluğa sebep oldu. Bayrama sayılı saatler kala vatandaşların da alışveriş telaşı artarken, gıdadan giyime kadar birçok ihtiyaç giderilmeye çalışıldı. Bayramda çocukları ve kendileri için kıyafet ile gıda alışverişi yapan vatandaşlar, esnafın da yüzünü güldürdü. Özellikle ayakkabı ve giyim ürünlerinin satıldığı mağazalarda yoğunluklar yaşanırken, bayramların olmazsa olmazı olan şeker, çikolata, lokum ve tatlıcılarda da vatandaşlar adeta kuyruklar oluşturdu.
Öte yandan, Kurban Bayramı ve yeni eğitim-öğretim yılı başlangıcının da üst üste gelmesi ailelerin telaşını da iki katına çıkardı. Bayramlık alışverişle birlikte çocuklarının okul ihtiyacını da gidermek isteyen veliler, özellikle bütçelerine uygun olan ve kampanyalı satış yapan yerlerden alışverişini yapıyorlar.