JLL Türkiye tarafından yönetilen NeoPlus Outlet ve Yaşam Merkezi içerisinde kurulan ‘Çık Çıkabilirsen Kaçış Oyunu’ vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor.
NeoPlus, içerisinde 19-29 Mayıs tarihleri arasında Eskişehir’de ilk kez gerçekleştirilen "Çık Çıkabilirsen Kaçış Oyunu" ile ziyaretçilerine farklı bir deneyim yaşatıyor. Ziyaretçiler, Alışveriş Merkezi içerisinde kurulan etkinlik alanında, sürprizler ile dolu bir oda içinden 15 dakikada ipuçlarını çözerek çıkmaya çalışıyor. Tüm dünyada yüz binlerce insanın oynadığı bu inanılmaz deneyimi yaşamak isteyenler son tarih olarak 29 Mayıs tarihi 13.00 - 22.00 saatleri arasında ücretsiz olarak katılabiliyor. Etkinlik sonunda #tuzakneoplusta etiketi ile çekimlerini paylaşacak ziyaretçiler, anında fotoğraflarını alabilme fırsatını da buluyor.
Etkinlik hakkında açıklamalarda bulunan Tuzak Firması sahibi Deniz Aksoy, NeoPlus içerisinde kurulan oyunun, 15 dakikalık ‘tadımlık’ versiyonu olduğunu söyledi. Aksoy, “Tuzak, İstanbul merkezli bir firma. İstanbul’da 4 tane evden kaçış oyunumuz var. Evden kaçış oyunu deyince aklımıza gelmesi gereken şu; ‘içeride mantığa, zekaya ve dikkate dayanan bulmacalar var’. Gruplar bunları çözerek ilerliyorlar. Kapıları, kilitleri ve kutuları açıyorlar. Bir saat içerisinde bulundukları ortamdan kaçmaya çalışıyorlar. Bu, kimiz zaman banka, kimi zaman otel, kimi zaman lanetli bir köşk oluyor. Bu konseptimiz de bunun 15 dakikalık tadımlık bir versiyonu. Buraya kısa bir versiyonunu kurduk. Şuandaki oyunumuzun adı ‘cadının evi’. Sözde bir falcıyı ziyarete gidiyorsunuz ama eve gidince onun cadı olduğunuz anlıyorsunuz. Onun çadırından kaçmaya çalışıyorsunuz. İçerideki bulmacalar güce değil, zeka ve mantığa ve dikkate dayanıyor” dedi.
“ESKİŞEHİR’DEKİ İLGİDEN MEMNUNUZ”
Oyuna ilk kez katılanların bir hayli zorlandığına dikkat çeken Aksoy, “Genelde herkesiz yönlendirmelere ihtiyacı oluyor. çünkü hayatında ilk defa oynayanlar ne olduğunun farkında değil. Yani anahtarın nereden çıkabileceğini ve şifrenin nereden bulunabileceğini bilmiyorlar. Bu insanlara çözüm söylemiyoruz ama nereye dikkat etmeleri konusunda uyarılarda bulununca insanlar oyunun ruhuna kapılıp ilerlemeye başlıyor. Eskişehir’deki ilgiden çok memnunuz. Oyunumuz ilk günden itibaren tam dolu. İnsanlar ilgi gösteriyor” ifadelerini kullandı.
“ÇOCUKLAR DAHA YETENEKLİ”
Çocukları tek başına değil, velileriyle beraber alıyoruz. Dikkat ettiğimiz şey, çocukların bu oyunda velilerden daha başarılı olduğu. Bunu aynı zamanda İstanbul’daki oyunlarımızda da gördük. Çünkü çocuklar şartlanmamış zihin sahibi oldukları için, detaylara dikkat edip yakalıyorlar. Aileleriyle beraber oynayan çocukların çok zevk aldığını görüyoruz.