Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir İl Başkanlığı, partisinin kuruluşunun 93. yıl dönümü nedeniyle Vilayet Alanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde tören düzenledi.
Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra konuşan CHP İl Başkanı Sinan Özkar, tüm yurttaşların Cumhuriyet’i koruması ve sahiplenmesi gerektiğini söyledi. Anadolu’da kurulan Anadolu ve Rumeli Müdafa-i Hukuk Cemiyeti ile başlatılmış olduğu kurtuluş mücadelesinin sonunda Anadolu’nun kurtuluşunun hemen arkasında CHP’nin kurulduğunu belirten Özkar, “CHP İşgale direnen işgale karşı savaş veren ideolojik zemin hazırlayan kurulacak olan devletin temellerini atan ve ilk genel başkanımız ebedi genel başkanımız Atatürk’ün liderliğinde kurulmuştur” dedi.
93 yıldan beri kuruluşu kutladıklarını ve nice yıllar kutlamaları yapacaklarını belirten Özkar şunları söyledi:
“CHP ayakta kalacaktır. Yüreğimizde ateş soğumasın. 93 yıldır bu mücadele azmi kararlılığını CHP’liler terk etmemiştir. Cumhuriyetin korucuyu neferi olmuşlardır. Cumhuriyet bize emanet edilen en değerli emanettir. Bunun kıymetini iyi bilmememiz gerekir. Sadece CHP’liler değil, iktidara sahip olan, iktidara gelmek isteyen tüm partililer de değerini bilmelidir.”