Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ve Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Yeşiltepe Mahallesi’nde tutulan demokrasi nöbetine katıldı.
Yeşiltepe Mahallesi’nde bulunan Tepebaşı Belediyesi Şehit Piyade Uzman Çavuş Gürsel Demir Deneyimli Kafe’nin bahçesinde düzenlenen etkinlikte marşlar söylenerek Türk Bayrakları açıldı. Darbe karşıtı dövizlerin de asıldığı demokrasi nöbetine çok sayıda mahalleli katıldı. Başkan Ataç ve Utku Çakırözer vatandaşlarla tek tek tokalaşarak selamlaştı.
Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Utku Çakırözer yaptığı konuşmada, kimsenin ellerinden demokrasiyi alamayacağını belirtti. Tepebaşı’nın ortaya koyduğu kardeşliğin tüm Türkiye’ye taşınmasının hainlerin bir daha böyle bir şeye kalkışamasının önüne geçeceğini ifade eden Çakırözer, 15 Temmuz’un herkese ders olması gerektiğini söyledi.
“Masum bir er ceza alırsa çok üzülürüm”
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da, nöbete katılan vatandaşlarını selamladıktan sonra yaptığı konuşmasında, etkinliği geliştiren mahalle muhtarı Meryem Kuş Açıkgöz’e teşekkür ederek şunları dile getirdi:
“Biliyorsunuz bir darbe kalkışması var. Allah’tan kısa zamanda halledildi. Bütün Türkiye demokrasiye, bağımsızlığa sahip çıktı. O gün Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’nde proje sunumumuz vardı. Tepebaşı Belediyesi olarak oradaydık. Sizler adına şehrimizde yaptıklarımızı anlattık. Genel Başkanınımız, MYK üyelerimiz, milletvekillerimiz Eskişehir’den muhtarlarımız, şehit ailelerimiz, engellilerimiz katıldı. Çok başarılı ve güzel geçti. Akşam hep birlikte yemeğe gittik. Saat 22:00’a doğru bazı haberler almaya başladık. İlk önce bomba ihtimalini düşündük fakat olay farklı boyutlara gitti. Saat 23:30’da Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun, ‘Demokrasinin, meclisin ve bağımsız parlamentonun yanındayız’ demesiyle rahatladığımız bir nokta oldu. Bu mesajı veren ilk lider oldu. Bu yüzden gurur duruyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu net bir mesaj verdi. Yapanlar cezasını sonsuza kadar çeksin. Ama masum bir er ceza alırsa çok üzülürüm. Kimine tatbikat denmiş, kimine bomba uyarısı var demişler. Onlar üstlerinin emirlerini yerine getirirler. Ama suçu varsa cezasını çeksin. Eskişehirimiz bu süreci olgunluk içinde geçirdi. İnsanımız Atatürk’e, demokrasiye, hukuka sahip çıkıyor. Bu gece burada beraber olmamız çok önemli. Hepinizi kutluyorum. Bu bağımsızlığa sahip çıkmadır, Ata’ya sahip çıkmadır. Yolumuz açık olsun.”