"Hayat Kurtar Yaşamları Değiştir" projesi kapsamında, Denizli Valiliği Proje Koordinasyon Merkezi ile Türk Kızılayı Eskişehir ve Denizli Şube Başkanlıkları arasında protokol imzalandı.

3 boyutlu gözlüklerle kan bağışında sanal gerçeklik simülasyonu ve günlük hayatta en sık kullanılan materyallerin üzerine uygulanan farkındalık materyalleri ile ‘Kan bağışının önemi ve stok azalıyor’ mesajının sürekli ve bilinçaltına bir mesaj olarak gönderilmesini amaçlanan proje farklı il ve kurumlarda yaygınlaştırılıyor.

Projenin önemine değinen Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, “Türk Kızılayı gönüllü ve sürekli kan bağışı anlayışını toplumun her kesimine yayarak, toplumun ihtiyacı olan kanı, nitelikli, güvenli ve uluslararası standartlarda temin edip ulaşımını sağlamak amacıyla hizmet vermektedir. Türk insanının yardımseverliğini, insani değerlere verdiği önemi ve ülkemizin büyüklüğünü tüm dünyaya gösteren öncü ve örnek bir kurumumuz olan Tüm Kızılay çalışanlarına, bu amaca doğrudan veya dolaylı olarak katkı sağlayan bağışçılarımıza teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından protokol Vali Ahmet Altıparmak ve Eskişehir Şube Başkanı Yüksel Girgin arasında imzalandı.