Eskişehir Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Zeka ve Akıl Oyunları mağazası sahibi Ali Arı, dikkat dağınıklığını çözmek için öğrencilere egzersiz yaptıran kitapları ve oyunları tanıttı.
Öğrencilerin sınav esnasında yaşadığı dikkat dağınıklığına karşı egzersiz kitapları ile oyunları öneren Ali Arı, sorunun büyük olduğunu anlattı. Sorunun genellikle fark edilmediğini ifade eden Arı, "Öncelikle dikkat dağınıklığı tüm öğrencilerimizin karşılaştığı bir sorun. Kimi öğrencimiz ve ailesi bu sorunun farkında bile değil. Genellikle öğretmenlerimizin fark etmesiyle ortaya çıkan dikkat sorunu. Ne yazık ki temel bilgilerin birçoğunun öğrenilememiş olduğu bir zamanda fark ediliyor. Fark edildiği zamansa hem geç kalınmış oluyor, hem de hızlı bir çözümü olmuyor. Bu yüzden bu sorunun mümkünse okul öncesi dönemde çözümüne yönelik adımlar atılması gerekiyor. Hatta dikkat dağınıklığı olsun ya da olmasın mutlaka dikkat güçlendirici oyun ve egzersizlerle çalışmak çocuklarımızın öğrenmedeki başarısını artıracaktır" dedi.
"Dikkat dağınıklığı yaşayan öğrencilerin daha fazla ders çalışmaları gerekir"
Dikkat dağınıklığının bilgi ve zaman israfı olduğunu açıklayan Eğitmen Ali Arı, birçok öğrencinin soru sonundaki kelimeyi yanlış okuyarak başarısız olduklarını ifade etti. Arı, "Dikkat dağınıklığı yaşayan öğrencilerin konuları kesik kesik öğrendikleri için bütünlüğü sağlayamazlar. Aynı bilgi için daha fazla ders çalışmaları gerekir. Öğrendikleri bilgileri ise sınav anının verdiği yoğun heyecan ve kaygı ortamının da etkisiyle hatırlamakta güçlük çeker ya da eksik hatırlar. Birçok öğrencimizin sınavlarda eksili ifadeleri artı gibi görmesi, doğru cevabı B olarak bulsa bile optik forma D olarak işaretlemesi, ’değinilmemiştir’ gibi olumsuz ifadeleri ’değinilmiştir’ olarak okuyup soruları çözdükleri her öğrenci ve öğretmenimizin başına gelmiştir" şeklinde konuştu.
"Yaz tatilinde dikkat seviyesini yükselten kitaplar ve oyunlar yararlı olur"
Dikkat dağınıklığının önemli sorun olduğunu ve bunu çözmek için egzersiz kitaplarının faydalı olacağını dile getiren Ali Arı, "Dikkat dağınıklığının önemi ortada. Eğitim - öğretim döneminde öğrencilerimiz, ders dışı etkinliklere zaman bulamayabiliyor. Bu yaz tatili döneminde ailelerimiz çocuklarımızın dikkat seviyesini yükseltecek dikkat oyunu, egzersiz kitabı ve birkaç zeka oyunu alabilir. Ya da bu konuda birçok uzmanın hazırladığı dikkat egzersizlerini mağazamızdan temin edebilirler. Bu yaz tatili dikkat dağınıklığını azaltmak için iyi bir fırsat olabilir. Dikkat güçlendiren oyun ve egzersizlere www.aliariakademi.com adresinden bakıp incelemeleri mümkün olup isteyenler mağazamıza gelerek temin edebilirler" ifadelerine yer verdi.