Porsuk çayında yapılacak olan Dragon yarışlarında, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) üyeleri yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tam takım hazır durumda olacak.
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen Dragon yarışlarının antrenmanları Sarısungur göletinde başladı. Sarısungur göletinin ardından yarışların yapılacağı Porsuk çayına gelen takımların ve izleyicilerin can güvenliğini AKUT Eskişehir ekibi üstlendi. Kendilerine ait bot, dalış takımı gibi ekipmanla antrenman ve yarışmalarda görev alacak yaklaşık 20 kişilik AKUT ekibi, cankurtaranlık görevinin yanında izleyiciler açısından oluşabilecek olumsuzluklara karşı da tetikte bekleyecek.
Aldıkları eğitimle yıllardır meydana gelen doğal afet durumlarında vatandaşın güvenini kazanan AKUT ekibi, iki gündür yapılan antrenmanlarda da yer alarak her zaman göreve hazır olduğunu kanıtladı. 4 Haziran Cumartesi günü düzenlenecek yarışmalarda görev alacak olan AKUT ekibi, kendilerine ait zodyak bot ile yarışma boyunca takımları ve izleyicileri takip ederek, tüm olumsuzluklara karşı önlemini aldığı öğrenildi.