Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Eskişehir Şube Başkanı Sevgi Akmen, yeni eğitim yılı öncesi maddi imkanları kısıtlı öğrencilere verdikleri bursla ilgili açıklama yaparak, bağışçılardan destek istedi.
Akmen, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği olarak, eğitimde fırsat eşitliğinden yararlanamayan gençlere 27 yıldan bu yana destek verdiklerini belirterek, “Bu kapsamda, ülkemizin çeşitli yerlerinden kentimize gelen başarılı ancak maddi olanakları kısıtlı üniversite öğrencilerine bu öğretim döneminde de katkıda bulunmak istiyoruz. Büyük ölçüde bağışlarla faaliyetlerini sürdüren bir sivil toplum kuruluşu olarak gerçek ihtiyaç sahiplerini belirlemeye çalışıyoruz. Bu inançla ve titizlikle yürüttüğümüz etkenliklerimizde bağışçıların desteklerini bekliyoruz. Bu noktada belirtmeliyiz ki, gençlerimizin içinde bulunduğu maddi zorlukların karanlık güçler tarafından kullanılmasından ve bu yolla kandırılarak burs desteği adı altında yaşamlarının baskı altına alınmasından büyük bir üzüntü duyuyoruz” dedi.
Akmen, Türkiye’nin her yerine yayılmış şubeleriyle hizmete devam eden bir sivil toplum kuruluşu olarak burs yoluyla yaşamına dokundukları gençlerin çağdaş bireyler olarak topluma hizmet vermelerinin özlemi içinde olduklarını anlatti.