Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Serkan Demir, darbe girişimiyle birlikte yaşanan süreçten ders alınması gerektiğini söyledi.
Darbe girişiminden sonra en yoğun hamlelerin eğitim alanında yaşandığını belirten Serkan Demir, en yoğun mağduriyetlerin de eğitim alanında yaşandığını ifade etti. Eğitim Sen Şube Başkanı Demir, “Eğitimi giderek kamusal, laik ve demokratik nitelikten uzaklaştıranlar, eğitimin ticarileşmesi ve dinselleştirilmesine yol açanlar, kurumlara yönetici atarken liyakat yerine yandaşlığı seçmek suretiyle bu kadrolara yer açanlar, eğitimi dini vakıflara teslim edenler. Umulur ki bu süreçten ders almışlardır” dedi.
Bu yapı ile teması bilinen çok sayıda kişinin hala hangi sendikada bulunduğunun açık olduğunu vurgulayan Eğitim Sen Eskişehir Şubesi Başkanı Serkan Demir şunları söyledi:
“Buradan kahramanlık hikâyesi oluşturmaya kalkanlara diyoruz ki yapacağınız en iyi iş özeleştiri vermek ve demokratik olmayan uygulamalardan geri dönmektir. Ne yazık ki, eğitim alanına dair hala 15 Temmuz öncesi yol ve yöntemlerin kullanıldığını görmekteyiz. Eğitim Sen olarak belirtmek isteriz ki, yaşananlar kamusal, laik ve demokratik eğitim taleplerimizin ne kadar haklı olduğunu göstermiştir. Açığa alma uygulamalarını yakından takip ediyor, hukuksuzlukları ve üyelerimizin mağduriyetini engellemek için gerekli tüm girişimlerde bulunuyoruz. Bu süreci fırsata çevirmek isteyenlere asla izin vermeyeceğiz. Darbe girişiminden çıkarılacak ders, kamu personeli rejiminde kadrolaşma çabalarına son verilerek güvenceli istihdamın ve liyakat ilkesinin benimsenmesi olmalıdır. Subjektif değerlendirmelerle oluşturduğunuz tüm kadrolaşma hamleleri geri çekilsin, dini vakıflara okullardan el çektirilsin, ortaöğretim ve yükseköğretim başta olmak üzere her öğrencinin ihtiyacına cevap verecek yurtlar yapılsın ve Milli Eğitimde liyakate dayalı bir sistemin oluşturulması için hep beraber çalışalım.”