Eskişehir’in ilk ve tek ekolojik pazarı olarak 2010 yılında Eskişehir halkıyla tanışan Tepebaşı Belediyesi Ekolojik Pazarı, doğru beslenme, güvenli gıda üretimi ve tüketiminin adresi olmaya devam ediyor.
Ekolojik Pazar, sertifikalı üreticilerin ürünlerini tüketiciyle buluşturmaya artık yeni yerinde devam edecek. Sebzeden meyveye, zeytinyağından bala kadar pek çok ürünün yer aldığı “Ekolojik Pazar” altı yılı geride bırakmanın mutluluğunu yaşarken Kanatlı AVM yanında kısa süre önce hizmete giren Hanımeli Sokak’ta hizmet vermeye başladı.
Konuyla ilgili olarak konuşan Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç; “Son yıllarda gelecek nesillerin de sağlığını tehdit eden kirlenmeler, özellikle gıda tüketimi konusunda büyük duyarlılık oluşturuyor. Belediyemiz, kentimizde de oluşan bu duyarlılığa ilgisiz kalmayarak 2010 yılında Eskişehir’in ilk Ekolojik Pazarı’nı hayata geçirmişti. Sebzeden meyveye, zeytinyağından bala, sütten peynir ve tereyağına, kadar pek çok ürünün yer aldığı ‘Ekolojik Pazar’ artık yeni yerinde olacak. Ekolojik Pazar’ımız, İsmet İnönü Caddesi, Kanatlı AVM yanında bulunan Hanımeli Sokağı’nda her hafta Pazar günleri hizmet verecek” ifadelerini kullandı.