DİSK Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen, emeklilerin yüzde 75’inin açlık sınırı altında yaşadığını söyledi.
Eskişehir Şubesi 10’uncu kuruluş yıldönümünü kutladı. Bu kapsamda düzenlenen etkinlikte konuşan Beysülen, ülke ve çalışma yaşamı ile ilgili sorunları da gündeme getirerek, “En büyük sorun sağlık. Sağlık hizmetleri de artık paralı hale getirildi. Emeklilerimizin aylıklarından kesintiler yapılıyor ve hiçbiri ne kesintisi olduğunu bilmiyor. Emeklilerimizin yüzde 75’i açlık sınırı altında aylık alıyor. Bizler 10-15 yıl sonraki paramızı yiyoruz. Banka kredileri ile borçlandırılıyoruz” dedi.
65 yaş üstü vatandaşların ücretsiz ulaşım hakkı konusuna da değinen Beysülen, bu hakkın tam anlamıyla kullanılamadığına dikkat çekti. Beysülen, “65 yaş üstü vatandaşlarımızın sadece kimliklerini göstererek toplu taşıma araçlarını ücretsiz kullanma hakkı var ama bunun için kart almaları gerekiyor. Bu yüzden başka şehre gittiğinde bu hakkını kullanamıyor. Oysaki bu yasada var. Türkiye çapında bu hakkın kullanılabilmesi için bir imza kampanyası başlattık. Ayrıca yaşlılarımızın sağlıklı yaşamaları ve sağlıklı yaşlanmaları için emekli evleri projesi var. Yerel yönetimlerden bu konuda destek bekliyoruz. Banka promosyonları da emeklilere verilmiyor. Bunları gerçekleştirmek için çalışmalar yapıyoruz” diye konuştu.
Emekli-Sen Şube Başkanı Suat Başaraner ise 10 senedir kendilerine destek verenlere teşekkür etti. 10 yıl boyunca çalışmaları ile derneğe destek olan üye Cahit Doğan’a Genel Başkan Beysülen tarafından şube adına teşekkür plaketi verdi.