Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde (ESOGÜ) Eğitim Fakültesi öğrencileri, Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında Emirdağ Yüreğil İlkokulu öğrencilerinin hayallerini gerçekleştirdi.
Doç. Dr. Cavide Demirci danışmanlığında gerçekleştirilen "Hayallerim Gerçek Olsa" projesi; konser, tiyatro etkinlikleri ve öğrencilerin sattığı el emeği anahtarlık, cep telefonu kılıfı, kitap ayıracı ve benzeri ürünlerin satışından elde edilen gelirlerle yürütülüyor. Elde edilen gelirlerle; Sarıcakaya’da Düzköy İlkokulu, Mahmudiye’de İsmetpaşa İlkokulu, Afyon’da Emirdağ Yüreğil İlkokulu ve ESOGÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nde kalan lösemili çocukların hayalleri gerçekleştiriliyor. Proje kapsamında ilk olarak Afyon Emirdağ Yüreğil ilkokulu öğrencilerinin öğrenim gördükleri okulla ve kendileri ile ilgili hayalleri gerçekleştirildi. Projeye; ESOGÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahattin Turan, ESOGÜ kız yurdu müdürlüğü ve Necmettin Başkurt yaptığı yardımlarla destek oluyor.
EMİRDAĞ YÜREĞİL İLOKULU ÖĞRENCİLERİNİN HAYALLERİ GERÇEK OLDU
Emirdağ Yüreğil İlkokulu öğrencilerinin hayalleri doğrultusunda, okullarının bahçesindeki oyun alanları yeniden düzenlendi. Oyun alanlarındaki pas tutmuş basketbol potaları boyanarak öğrencilere teslim edilirken, voleybol filesi de yenilendi. Bahçeye seksek oyunlarının yanı sıra çiçek resimleri çizen öğrenciler, minikler için yeni çöp kutuları bile hazırladılar. Sınıf içlerinin süslenmesinin yanı sıra okul cephesinin dışı da tamir edilerek boyandı. ESOGÜ Eğitim Fakültesi Topluma Hizmet Uygulamaları dersi alan öğrenciler, miniklere kendi eşyalarını koymaları için kişisel dolap da hediye etti. Çocuklara tablet, bisiklet, kol saatleri, ayıcıklar, futbol ve voleybol topları, Eskişehirspor formaları başta olmak üzere giysi ve ayakkabı da hediye eden proje öğrencileri, minik kalplerin hayallerini gerçekleştirmek için uğraşmaya devam ediyorlar. Üniversite öğrencilerinin çalışmalarını gören mahalle sakinleri ise, teşekkür amaçlı olarak projede emek sarf edenlere gözleme yaparak ikram ettiler.