Eskişehir’de bulunan Emirdağlıların gerçekleştirdikleri demokrasi yürüyüşüne binlerce kişi bir katılım gerçekleşti.
Eskişehir’deki Emirdağlı derneklerin yönetici ve üyelerinin yanı sıra Eskişehir Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Suat Er, Eskişehir Yaş Sebze Meyve Balıkçılar ve Pazarcılar Odası Başkanı Mehmet Çiçek, Eskişehir Tepebaşı MHP İlçe Başkanı Ahmet Boztepe ve Emirdağlı vatandaşlar, demokrasi yürüyüşü için Vişnelik mahallesindeki şehitlik önünde toplandılar.
Emirdağlılar ellerinde Türk bayraklar ve demokrasi pankartları ile yürüyüşü başlattılar. Demokrasi yürüyüşü, Eskişehir’de Şehitlik önünde başlayıp, Öğretmenler caddesine doğru devam etti ve yürüyüş Vilayet Meydanı’nda sonra erdi.
Eskişehir’deki Emirdağlılar Vakfı Başkanı Murat Kahya, demokrasi yürüyüşünün önemi ile ilgili konuştu. Kahya, “15 Temmuz, milletimizin; kökü nerede olursa olsun, hangi güce dayanırsa dayansın, iradesini hangi odağa teslim ederse etsin, bu millete ve bu ülkeye ait olmayanlara karşı tarihi bir meydan okumasıdır. Bu meydan okumayı 79 milyon ve yurt dışındaki vatandaşlarımız yapmıştır. 15 Temmuz gecesi Türkiye tüm farklılıklarını, tüm renklerini, tüm meşreplerini geride bırakarak tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet ilkeleri etrafında birleşmiştir. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve Mehmetçiğimiz bizim göz bebeğimizdir. Bu silahlı darbe girişiminin önlenmesiyle Türkiye artık yeni bir döneme girmiştir. Sizler tanklara, uçaklara, kurşunlara karşı vücudunuzu siper ederek tarih yazdınız’’ dedi.
Program sonunda Emirdağlılar Vilayet Meydanı’nda şehit yakınları ve gaziler için SMS yolu ile yardım kampanyasına katıldılar.