Eskişehir Kent Kültür Eğitim Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ESKENT) tarafından Odunpazarı’nda bin 500 kişiye geleneksel sokak iftarı yemeği düzenlendi.
ESKENT Başkanı Gürol Yer ve yönetim kurulu üyeleri tarafından düzenlenen iftar yemeğine bin 500 kişi davetli olarak katıldı. Eskişehir Odunpazarı Evleri bölgesinde bulunan Hicri Sezen Parkı çevresinde düzenlenen sokak iftar yemeği öncesi, Kuran-ı Kerim tilaveti okundu ve dualar edildi. Davetliler, akşam ezanının okunması ile hep birlikte oruçlarını açtı.
İftar yemeğinden sonra dualar okundu. ESKENT Başkanı Gürol Yer, iftar yemeğinden sonra yaptığı konuşmasında, “Derneğimizin geleneksel hale getirdiğimiz iftar yemeğine katıldığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Sizlerle iftar yemeğinde bir araya gelmekten mutluluk duyduk. Bu akşam kurulan iftar sofrasında beraber oturduk. Orucumuzu hep birlikte açtık. Gönülden gönüle akan kardeşlik ve muhabbet pınarlarından içtik. Allah’tan niyazım tuttuğumuz oruçları, ettiğimiz duaları kabul etmesidir” dedi.
ESKENT Başkanı Gürol Yer’in konuşmasının ardından Ramazan ayı ile ilgili şiirler okundu.