Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği Başkanı Cavid Aydın, 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimini kınadı.
Yaptığı yazılı basın açıklamasında Azerbaycan halkının her daim kardeş ülke Türkiye’nin yanında olduğunu ifade eden Cavid Aydın, “15 Temmuz tarihinde hem Türk Dünyası’nın hem de bölgenin önemli gücü olan Türkiye Cumhuriyeti’ni zayıflatmaya ve karanlık bir sürecin içine sürüklemeye yönelik bir darbe girişimi yaşanmıştır" dedi.
Yaşananlar bölgede önemli konuma sahip olan Türkiye Cumhuriyeti’ne, Atatürk ilke ve inkılaplarına, anayasa ve demokrasiye zarar vermek isteyen odakların emelleridir.
Azerbaycan Türklerinin, her daim kardeş Türkiye halkının yanında olduğunu belirten Aydın, konuyla ilgili şu ifadelere yer verdi:
"Türkiye Cumhuriyeti’nin bölgenin güçlü bir devlet olarak yoluna devam etmesi için desteklerini esirgemeyecektir. Bizler ‘Bir millet iki devlet” anlayışıyla her daim Türkiye Cumhuriyeti anayasasına, Atatürk ilke ve inkılaplarına ve demokrasiye karşı yapılan her türlü girişimleri kınıyor kesinlikle kabul etmiyoruz. Yaşanan kara tabloyu üzüntüyle takip ediyor, olaylar sonucunda hayatını kaybeden şerefli Türk Ordusu mensuplarına, emniyet güçlerimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Tüm halkımızın başı sağ olsun.”