Eskişehir Barosu’nun Olağan Genel Kurulu Baro Başkanı Rıza Öztekin başkanlığında yapıldı.
Yunusemre Kültür-Sanat Merkezi’nde yapılan Eskişehir Barosu’nun genel kuruluna, CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Cemal Okan Yüksel, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, çeşitli kurumların müdürleri, avukatlar ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.
Akın Çamoğlu’nun divan başkanlığı yaptığı Eskişehir Barosu Genel Kurulunun açılış konuşmasını yapan Baro Başkanı Rıza Öztekin, görev yaptığı dönemin faaliyet raporundan örnekler sunarak, Eskişehir Barosu’nun başarılı ve güzel çalışmalar yaptığını söyledi. Savcının ve hakimin arkasında devlet olduğunu vurgulayan Eskişehir Baro Başkanı Rıza Öztekin, halkı avukatların savunduğunu, halkın hak aramanın sesinin avukatlar olduğunu belirterek, avukatların olmadığı yerde hak ve adaletin olmayacağını kaydetti.
Konuşmalardan sonra 25 yılını dolduran 25 avukata ‘teşekkür plaketi’ verdi. İlk plaketi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir Barosu’nun çağdaş ve ilerici barolardan birisi olduğunu belirterek, Türkiye’de de örnek barolardan birisi olduğuna dikkat çekti.
Seçimin ise halen başkan olan Rıza Öztek’in başkanlığında tek liste ile gerçekleştirilmesi bekleniyor.