AK Parti Eskişehir il binasının önünde dün gece saatlerinde toplanıp, darbe girişimine karşı duran vatandaşların bekleyişi sürüyor.
Dün gece saatlerinde darbe girişimi haberini alan Eskişehirli yüzlerce vatandaş, AK Parti Eskişehir il binası önünde toplanarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısına destek çıkmıştı. AK Parti binasının bulunduğu Yunus Emre Caddesi kısmen trafiğe kapatılırken, vatandaşlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine sloganlar atmıştı. Çevrede çok sayıda polis ekipleri güvenlik önlemi alırken, Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) da hazırda beklemişti.
Eskişehirliler bugün akşam saatlerinde yine AK Parti binası önünde toplanarak, ilk önce İstiklal Marşı okudu. Darbe girişime karşı çıkan ve aralarında çeşitli siyasi parti mensuplarının da bulunduğu topluluk, sloganlar atarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısına destek çıktı. Ellerinde bulunan Türk Bayrak’ları ile AK Parti flamalarını sallayan binlerce kişi, cep telefonun ışıklarını ve meşale de yakarak güzel görüntüler oluşturdu. Küçük yaşta çocukların da bulunduğu topluluk, çıktığı destekler ile seçim atmosferini aratmadı.
Topluluktan ‘idam istiyoruz’ sesleri yükseldi
Topluluğa hitaben konuşan AK Parti Eskişehir İl Başkanı Mustafa Dündar Ünlü, yapılan darbe girişiminin, sokağa çıkıp destek çıkan vatandaşların etkisiyle önlendiğine dikkat çekti. Başkan Ünlü’nün konuşmaları esnasında topluluktan ‘idam istiyoruz’ sesleri yükseldi. Bunun üzerine Başkan Ünlü, Başbakan Binali Yıldırım’ın sözlerini hatırlatarak, gerekenin yapılacağını, gerekirse sabaha kadar hatta daha fazla burada bekleyeceklerini söyledi.
Parti binası üzerinde destek bekleyişi devam ediyor.